Hectische dag door de polder in de Zuiderzeeronde 2023

Opstelling en parcours

Afgelopen zaterdag was het de eerste wedstrijd van het seizoen in de Clubcompetitie. Voor Sensa Kanjers voor Kanjers stonden Bram Leerkes, Eskil Huiting, Rik van der Wal, Mart van Hoorn en Rick Hezeman aan de start. Zij gingen de strijd aan met de andere teams binnen de clubcompetitie. Deze strijd vond plaats op een parcours met drie rondes door Oostelijk Flevoland, met start en finish in Dronten. Goed voor een totale afstand van 150 kilometer.

Afgelopen editie

Afgelopen jaar was een mooie editie, met winst én een derde plaats voor Sensa Kanjers voor Kanjers. In 2022 wist Jelle Johannink naar de overwinning te sprinten na een koers vol kou, wind, hagel en regen. Dit jaar waren de weergoden beter gezind, al waait het natuurlijk altijd in Flevoland.

Wedstrijdverslag 2023

De ochtend van de wedstrijd begon al met veel spanning. De zenuwen waren voelbaar in het peloton en iedereen was gefocust op de wedstrijd die voor hen lag. Na de start was het meteen chaos. Een grote valpartij zorgde voor een neutralisatie van de koers. Gelukkig wisten onze renners uit de chaos te blijven en bleven ze ongedeerd.

Bij de neutralisatie zaten onze kanjers mooi bij elkaar, voorin het peloton. Gedurende de wedstrijd waren er verschillende uitvalspogingen, maar niemand slaagde erin om weg te komen. Het tempo bleef hoog en in het peloton was het constant duwen en trekken. Dit resulteerde in verschillende valpartijen, waarbij onze renners deze keer helaas niet gespaard bleven. Mart, Rick en Luuk kwamen ten val, maar gelukkig konden ze hun weg vervolgen zonder al te veel schade. Ondanks dat er wind stond, was dit niet genoeg om waaiers te trekken. Hierdoor bleef alles, gespannen, bij elkaar, wat een van de oorzaken was van de vele valpartijen.

In het laatste deel van de wedstrijd waren er verschillende aanvalspogingen, onder andere van onze Rik, Bram, Luuk en Rick. Helaas lukten het niemand om weg te blijven en met nog een paar kilometers te gaan begonnen de renners te denken aan de massasprint.

De zenuwen waren hoog en het was duidelijk dat de sprinters zich wilden laten gelden. Ondanks het dringen en duwen in de laatste kilometers, wist Eskil zich goed te positioneren. Uiteindelijke wist hij de vijfde plaats te veroveren. Een straffe prestatie!

Achter hem kwamen Rick en Luuk als 29e en 32e over de finish, terwijl Rik als 62e eindigde. Helaas kreeg Bram in de laatste kilometers te maken met een stootlek, waardoor zijn kansen op een goede uitslag verkeken waren. Desondanks wist hij met minimale achterstand toch nog de finish te bereiken.

Ondanks de valpartijen en de hectiek was het een mooie wedstrijd door de polders van Flevoland. Onze jongens wisten zich goed te handhaven met een mooie top 5 klassering als resultaat. Het was een mooie start van de Clubcompetitie en we kijken uit naar de volgende wedstrijd! #KettingNaarRechts

Zuiderzeeronde 2023