Jelle Johannink wint Zuiderzeeronde, Schulten derde

Zaterdag 9 april, de dag van de eerste wedstrijd van de KNWU Clubcompetitie voor ons. De Zuiderzeeronde, start en finish in Dronten (Flevoland) en vier ronden door het polderlandschap. Voor de start lag de druk hoog, de renners wisten dat er wat te halen viel en dat er ook gepresteerd moest worden. Er was wind, regen en hagel. Alles voor een zware en heroïsche voorjaarskoers.

Na een korte neutralisatie was het meteen volle bak door de polder, de eerste ronde bleef het peloton redelijk in tact maar dit was van korte duur. In ronde twee brak het in vele stukken, in de eerste waaier van 10 was Kars ten Boske te vinden. In de waaier daarachter zaten Chiel Schulten en Jelle Johannink. Niet veel later kwam het met bakken uit de hemel, gevolgd door hagel. Dit zorgde voor veel verkleumde renners.

In de eerste en tweede waaier bleef het tempo hoog, ondanks het hoge tempo wist de tweede waaier aansluiting te vinden bij de eerste waaier op 20 kilometer van de streep. Dit was het teken voor Jelle Johannink om aan te vallen. Even later sloten een aantal renners aan met hierbij Chiel Schulten. Vanaf dat moment was het duidelijk, deze winnaar van de koers zat in deze kopgroep van 10.

De kanjers waren met twee dus konden het ploegenspel strak spelen. In de slotkilometers plaatste Chiel Schulten een straffe aanval. De concurrenten moesten alles op alles zetten om het gat te dichten. Op 1 kilometer van de streep kwamen de renners samen waarna Chiel Schulten zich op kop zette om Jelle Johannink perfect af te zetten. Direct na de laatste bocht begon Jelle Johannink vroeg aan zijn sprint en kon dit knap volhouden tot de streep. Hij klopte hier Mark Prinsen (Houttec Cycling) en Chiel Schulten maakte het podium af door naar de derde plek te sprinten.

Onze Kars ten Boske maakte het Kanjers voor Kanjers spektakel compleet door knap naar een 18de plek te rijden. Door deze mooie teamprestatie kroonden onze renners zich tot koplopers in het teamklassement. Al met al een zeer mooie dag voor onze ploeg!


Foto: Sportfoto.nl