Zonovergoten dag tijdens Ronde van Midden Brabant 2023

Op zondag 24 september stond de Ronde van Midden Brabant op het programma, een van de laatste opgaves van dit seizoen. Voor Sensa Kanjers voor Kanjers stonden aan de start: Olav Wallinga, Rik van der Wal, Bram Leerkes, Steyn Lamberink, Chiel Schulten en Luuk Verbruggen. Hun stond een parcours van 165,4 kilometer te wachten. Daarna werd bekend wie zijn naam aan de sterke erelijst mocht toevoegen. Renners als Florian Vermeersch, ALberto Dainese, Mike Teunissen, Johnny Hoogerland en Frank van den Broek wisten deze ronde al op hun naam te schrijven.

De wedstrijd

De zon scheen fel in Dongen op de dag van de Ronde van Midden Brabant. Een briesje waaide door het peloton terwijl de renners zich opmaakten voor deze uitdagende race. Al vanaf het begin beloofde het een spannende dag te worden. Op slechts 4 kilometer vanuit het startvak moest het peloton zich door een tunnel wringen, wat meteen voor wat opschudding zorgde.

De mannen van Sensa Kanjers voor Kanjers reden als een geoliede trein naar de tunnel, zoals van tevoren afgesproken. Na de tunnel volgde een sterke wind die op de kant stond. Dit zorgde voor een extra uitdaging.  Al snel brak het peloton in stukken, dankzij enkele gedurfde demarrages.

In eerste instantie ontstond er een kopgroep van zo’n twintig renners, waaronder drie Kanjers. Maar na demarrages ontstond er een afscheiding van drie man. Kanjers Rik en Bram deden hun uiterste best om mee te springen, maar slaagden er niet in om de aansluiting te vinden bij de koplopers. Ook Luuk zat aanvankelijk goed gepositioneerd, maar hij kreeg te maken met pech op de kasseien toen hij lek reed. Desondanks vocht hij moedig en slaagde er bijna in om vanuit een achterstandspositie terug te keren naar het peloton.

Helaas had ook Olav geen geluk vandaag. Een ongelukkige valpartij, vlak voor hem, terwijl hij op het scherpst van de snede reed, resulteerde in een harde val op zijn heup. Ondanks zijn dappere pogingen om terug te keren naar het peloton, moest Olav uiteindelijk opgeven vanwege de pijn en het onvermogen om krachtig op de pedalen te duwen.

Steyn en Chiel zaten in de tweede groep, die later in de koers samensmolt met de eerste groep, met uitzondering van de drie overgebleven vluchters. Chiel toonde veel initiatief, maar hij en zijn medevluchters slaagden er niet in om een beslissende voorsprong te nemen. De race eindigde met een 33e en 37e plaats voor Rik en Chiel, wat een mooie beloning was voor hun inspanningen.

Het was een dag waarop vooruitgang werd geboekt in teamspel, waarin de renners vooraan koersten en waar de gestelde doelen werden nagestreefd. We kijken wederom met trots terug op deze stralende Ronde van Midden Brabant, wetende dat er nog veel potentieel is voor toekomstige successen.