Omloop Ooststellingwerf, de triomf in de Clubcompetitie 2023

Het was een seizoen vol uitdagingen, met als een van de laatste en belangrijkste uitdagingen van het seizoen: Omloop Ooststellingwerf. De laatste strijd om de eerste plaats in de Clubcompetitie van 2023. Het werd een waar strijdspel tussen de verschillende kanshebbers. De afloop lees je verder in dit verslag!

De renners

Dit seizoen was als een achtbaanrit met pieken en dalen, maar onze Kanjers hebben altijd veerkracht getoond. De line-up van Sensa-Kanjers voor Kanjers, bestaande uit Steyn van der Veen, Rik van der Wal, Bram Leerkes, Eskil Huiting, Christiaan Lubbers en Luuk Verbruggen, gingen alles op alles zetten om de competitiewinst binnen te slepen.

Het parcours

Het parcours van de Omloop van Ooststellingwerf bood alle renners een uitdaging, zelfs zonder de verwachte waaierkoers door zwakke wind. De 175 kilometer lange route door Friesland, met start en finish in Ooststellingwerf, was samengesteld om de renners tot het uiterste te testen. Smalle klinkerwegen langs pittoreske Friese dorpjes vormden de achtergrond voor deze allesbeslissende titanenstrijd.

Na een aanloop van 14,5 kilometer worden de renners geconfronteerd met een lokaal circuit van 20 kilometer. Dit circuit moest acht keer afgelegd worden voordat de finish getrokken wordt. Ondanks de afwezigheid van sterke wind, die normaal gesproken waaiers zou creëren, had het parcours nog steeds veel te bieden. De Friese klinkerwegen en kans op regen maakt de koers wellicht verraderlijk en selectief. Het parcours bood een perfecte setting voor de laatste strijd in de Clubcompetitie.

De wedstrijd

Een kopgroep van tien moedige renners vormde zich al vroeg in de wedstrijd. Deze groep domineerde het grootste deel van de koers en leken op weg naar de overwinning. Maar met nog zo’n anderhalve ronde te gaan, smolten de voorsprong en de hoop op een (massa)sprint samen.

Hier kwam het moment van Ruben van Raderaat die op de Friese natte wegen demarreerde. Hij kreeg al snel Jens van der Dool met zich mee en niet veel later sloten er nog drie renners aan, waaronder onze Rik van der Wal. De onderlinge samenwerking verliep uitstekend en het geloof om weg te blijven was er. Verrassend genoeg bleven de vijf weg uit de greep van het peloton.

In de finishstraat was het Ruben van Randeraat die met kracht en snelheid de wedstrijd naar zijn hand zette. Hij versloeg onze Rik van der Wal, die knap tweede werd, en Sebastiaan Oranje. Een spectaculaire sprint uit een kleine groep als afsluiter van het seizoen. Eskil Huiting wist vanuit het peloton nog naar een knappe zevende notering te sprinten. Steyn van der Veen (19de), Luuk Verbruggen (28ste) Bram Leerkes (59ste) en Christiaan Lubbers (86) eindigden allemaal mooi in het peloton.

Trots

Het winnen van de Clubcompetitie was een doel dat we al lang van tevoren hadden gesteld. Het team heeft onvermoeibaar gewerkt om dit doel werkelijkheid te maken en hun training en inzet hebben hun vruchten afgeworpen. Naast de winst van de Clubcompetitie ging Eskil Hutiting er ook vandoor met de tweede plaats in zowel het individuele eindklassement als het jongeren klassement. Een puike prestatie!

We zijn ongelofelijk trots op ons team, de renners die met zoveel passie en doorzettingsvermogen hebben gereden. Ze hebben zich keer op keer laten zien, niet alleen in deze race maar gedurende de hele competitie. Door de regen, hitte of wind, ze bleven koersen. Gevochten tegen de concurrentie en hun eigen grenzen en ze hebben gewonnen.

We willen ook onze begeleiding, sponsoren, partners, ouders en fans bedanken. Zonder jullie steun zou deze prestatie niet mogelijk zijn geweest. Erg mooi om te zien dat er maar liefst veertien renners afgereisd waren naar Friesland om ons te steunen. Deze renners zien jullie volgend jaar rijden in de kleuren van Sensa Kanjers van Kanjers. Het benadrukt weer eens de samenhorigheid binnen onze club, iets waar we best trots op mogen zijn.

De eindzege in de Clubcompetitie is niet alleen een triomf voor Sensa-Kanjers voor Kanjers maar voor iedereen die achter ons staat. Samen hebben we (club)geschiedenis geschreven en laten zien dat we met hard werken en broederschap dromen kunnen verwezenlijken. Op naar nieuwe uitdagingen en nog meer succes in de toekomst!