Historische prestatie op Nederlandse Club Kampioenschap 2023

De eerste zondag van oktober was aangebroken en daarmee ook de laatste wedstrijd van Sensa Kanjers voor Kanjers dit seizoen. Het Nederlands Club Kampioenschap in Dronten serveerde een teamtijdrit als seizoen afsluiter. Het was een dag waarop de elementen en de klok de strijd aangingen in het uitgestrekte landschap van Flevoland. Het parcours, met start en finish in Dronten, telde 51,4 kilometer en voor ons was dit de laatste opgave waarbij we onze krachten konden bundelen.

Het parcours

Het parcours leidde de renners vanuit Dronten westwaarts, met een omweg richting het IJsselmeer. Eenmaal bij het water aangekomen, reden ze stoïcijns noordwaarts, onder de imposante Ketelbrug door, om vervolgens oostwaarts langs het Ketelmeer te trekken. Eenmaal bij de Ketelhaven ging het parcours zuidwaarts, terug richting het hart van Dronten. Het was een uitdagend parcours met lange rechte stukken en weinig bochten, wat de renners dwong om de grote motor aan te spreken.

Het team

Het Sensa-Kanjers voor Kanjers-team stond aan de start met een mix van ervaren tijdritspecialisten en getalenteerde jonge renners. Maarten, Bram en Rik, ware tijdritbeesten, werden vergezeld door Steyn, Luuk en Olav, die vastbesloten waren om zich te meten met de beste clubs van Nederland.

De wedstrijd

Helaas moest Olav al snel de strijd staken vanwege een hardnekkige blessure die hem parten speelde, maar de overige vijf renners zetten vastberaden door. De krachtige wind die over de polder waaide, vormde een uitdaging voor alle deelnemers, maar het team liet zich niet uit het veld slaan.

Onder de deskundige leiding van Han Vaanhold en Bennie Lesscher leverden de renners een indrukwekkende prestatie. Ze werkten als een goed geoliede machine samen en stootten door naar een fantastische zevende plaats in de A-klasse. Dit was de hoogste klassering ooit voor Sensa-Kanjers voor Kanjers op het Nationaal Clubkampioenschap Teamtijdrit, een prestatie om trots op te zijn.

Uiteindelijk was het de thuisvereniging, WV De IJsselstreek, die triomfeerde. Met een indrukwekkende tijd van 58 minuten en 43 seconden reden ze naar de overwinning bij de mannen. Op de tweede plaats eindigde Willebrord Wil Vooruit, met Roel van Sintmaartensdijk, op slechts 20 seconden achterstand. De derde plaats ging naar De Jonge Renner, gevolgd door de Hanzerenners, waar Pascal Eenkhoorn een belangrijke rol speelde. Jan van Arckel, met Fabio Jakobsen in hun gelederen, completeerde de top vijf.

Het seizoen zat erop, en het team kon terugkijken op een jaar vol uitdagingen, overwinningen en ontwikkeling. Met deze geweldige afsluiting van het seizoen kijken de renners al uit naar de avonturen en uitdagingen die het volgende seizoen met zich mee zal brengen.

Tenslotte willen we onze diepe waardering uitspreken aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit onvergetelijke seizoen. Aan onze renners, begeleiding en de talloze vrijwilligers, bedankt voor jullie toewijding en harde werk. Dank aan de organisatoren en alle betrokkenen, evenals onze gewaardeerde sponsoren, partners, ouders en supporters. Jullie steun en vertrouwen hebben dit succesvolle jaar mogelijk gemaakt. Samen vormen we een sterke wielerfamilie, en we kijken uit naar wat de toekomst brengt. Op naar nieuwe triomfen op de weg!