Zware wedstrijd in Oberosterreich Rundfahrt

Na pittige dagen in Polen hadden dezelfde Kanjers kort tijd om te herstellen.
Op donderdag 10 juni stonden de Kanjers, met dezelfde selectie, Joren Bloem, Sam Gademan, Chiel Schulten, Jelle Johannink, Rick Hezeman & Kars ten Boske aan de start van de Oberosterreich Rundfahrt. De Kanjers kregen hier 4 etappes voor hun kiezen.

De wedstrijd begon met een proloog van ongeveer 700meter. De proloog kende een technisch parcours midden door de straten van Linz. Waar Chiel het spits mocht afbijten volgden daarna de andere Kanjers. Eens te meer bleek dat onze Kanjers gemaakt zijn voor dit korte technische werk. Het resultaat na dag 1 was: Joren 3e, Sam 7e en Jelle 9e, net als in Polen mocht Joren na dag 1 de jongerentrui aantrekken. Een super goede eerste dag in Oostenrijk, waarbij de Kanjers zichzelf goed op de kaart hebben gezet.

De koers ging verder met een rit in lijn, etappe 1 ging over 164km en kende 2200 hoogtemeters. Het begon als een goede dag maar daar kwam helaas snel verandering in. Chiel lag bij een valpartij na 10km en kwam nooit meer echt lekker in de wedstrijd terug. In het peloton werd hard gereden, bij de eerste doorkomst op de finish zaten voor de Kanjers alleen Joren en Kars nog in het flink uitgedunde peloton. Helaas vielen Joren en Kars letterlijk weg uit het peloton en zagen zij hun klassement in rook opgaan. Een teleurstellend einde van Etappe 1.

Etappe 2 was een slijtageslag in de hitte. Het eerste uur van de etappe was vlak en er werd met een gemiddelde van 50 kmh ontzettend hard gereden. Helaas konden Rick en Chiel niet volgen en moesten ze noodgedwongen uit de wedstrijd stappen. De overige Kanjers finishte vandaag in het 3e peloton.

Etappe 3 was de alle beslissende etappe over 124km met bijna 2800 hoogtemeters, een technisch parcours maakte het er niet makkelijker op. Helaas moest Kars al snel zijn strijd staken door hevige pijn in zijn knie na zijn val in de eerste etappe. Er reed al vroeg in de koers een groep, helaas zonder Kanjers, weg, daarna werd de koers gecontroleerd.
De nog in koers zijnde Kanjers hebben er alles aan gedaan om zo fris als mogelijk aan de slotklim van 10km á 9,8% gemiddeld te beginnen. Uiteindelijk haalden de 3e overgebleven Kanjers de finish na een zware meerdaagse.

De Kanjers hebben veel geleerd de afgelopen 2 weken in Polen en Oostenrijk en voor de beloften staat zaterdag 19 juni alweer de volgende koers op het programma: Het Nederlands Kampioenschap U23 op en rond de VAM-berg.