Joren Bloem 5e op Nederlands Kampioenschap

Op zaterdag 19 juni stond voor de beloften Kanjers het Nederlands Kampioenschap op het programma. Net als vorig jaar werd de wedstrijd verreden op en rond de VAM-berg in Drenthe. Tijdens de wedstrijd moesten de beloften in 124 kilometer 17 rondes afleggen. Voor de Kanjers stonden Sam Gademan, Kars ten Boske, Joren Bloem, Chiel Schulten, Wouter van der Weerdhof en Rick Hezeman aan de start.

Het zware parcours rond de voormalige vuilnisstortplek van VAM beloofde van de wedstrijd een uitputtingsslag te maken. Niets was minder waar, al bij de eerste doorkomst over de finish bleek dat het voor veel renners een lange dag ging worden. De Kanjers waren oplettend gestart en zaten bij de eerste doorkomst allemaal goed van voren. In de eerste rondes werd er hard gereden en er reden verschillende kopgroepen weg met daarbij voor de Kanjers of Joren of Sam.

Na 3 ronden bestond de eerste groep nog maar uit 30 renners met daarin Joren en Sam. De rest van het deelnemersveld was uiteengeslagen in vele groepjes, de VAM-berg eiste haar tol. In ronde 4 ontstond er een kopgroep van 7 met daarin 4 renners van Jumbo Visma, 1 van Team DSM, 1 van VolkerWessels en Joren! In de daaropvolgende ronden bouwden de 7 hun voorsprong uit tot maximaal 2.45 minuut. Halverwege de koers was het duidelijk dat de 7 sterksten vooraan zaten, zij ging uitmaken wie de nationale titel ging pakken.

Achter de kopgroep kwamen verschillende groepjes bij elkaar in een peloton, voor de Kanjers zaten daar Sam, Kars en Chiel nog in. Uiteindelijk moest Chiel deze groep nog laten gaan en finishte hij solo voor de bezemwagen. Sam en Kars finishten netjes in het peloton.

Voorin was de strijd nog niet gestreden, Jumbo Visma bevond zich met 4 man in een overtal situatie en zij konden om en om demarreren. Uiteindelijk werden zij dan ook 1 en 2. Daarachter werd Joren, na een hele sterke koers, verdienstelijk 5e op dit NK! Als verreweg de beste clubrenner heeft die zichzelf en onze ploeg tijdens dit NK mooi op de kaart gezet!

Volgende week rijden onze beloften Omloop het Nieuwsblad.