Goede seizoensopener in Tour of Malopolska

Na maanden wachten stond er voor de Kanjers eindelijk weer een wedstrijd op het programma, de Tour of Maloposka. Deze klimkoers ten zuiden van Krakow was meteen een lastige beproeving voor de Kanjers aan het vertrek. De selectie bestond uit Sam Gademan, Joren Bloem, Rick Hezeman, Chiel Schulten, Kars ten Boske en Jelle Johannink.

De 4-daagse etappe koers begon met een proloog van 1500 meter bergop. De Kanjers kwamen meteen erg goed voor de dag. Joren werd 5de en kon daarmee de jongeren trui aantrekken. De overige uitslagen, Sam 10de, Jelle 11de, Kars 34ste, Rick 59ste en Chiel 96ste zorgden voor een eerste plaats in het ploegenklassement na dag 1!

De eerste etappe van 124 km met daarin enkele pittige beklimmingen en een lastige slotklim als aankomst was een zware etappe om mee te beginnen. Na vele ontsnappingspogingen lukte het Sam uiteindelijk om met een groep uit de greep van het peloton te ontsnappen. Sam wist onderweg 5 punten op te rapen voor de tussensprinttrui. Uiteindelijk waren dit net zoveel punten als een metgezel uit de vlucht maar omdat Sam om de slotklim net achter deze persoon eindigde kon hij helaas niet te tussensprinttrui ophalen.

Voor etappe 2 was dan ook het doel om Sam in de tussensprinttrui te krijgen. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan aangezien die Deense ploeg die de tussensprint trui in bezit had Sam heel erg goed in de gaten hield. In eerste instantie lukte het Jelle om met 4 man de weg op te gaan maar zij werden door het peloton weer ingerekend. Uiteindelijk wist Kars in de definitieve ontsnapping te raken maar het peloton reed erg gecontroleerd en wist deze vlucht 5 km voor het eind in te rekenen. Dat betekende een massasprint wat weer kansen bracht voor Joren. Na voorbereidend werk van Sam en Jelle wist Joren op een 9de plaats te eindigen.

Etappe 3 was de laatste etappe en ook hier was er weer een aankomst bergop. Het doel was wederom voor de Kanjers om mee te zitten in de vroege vlucht. Helaas lukte het deze dag niet om mee te zijn. Hierdoor was het vooral eten en drinken om energie te sparen voor de slotklim. In de aanloop zones voor de heuvels werd er een verschroeiend tempo opgelegd door de mannen van Uno-X maar doordat de Kanjers goed voorin gepositioneerd zaten konden ze redelijk goed beginnen aan de slotklim. De slotklim was een helse tocht omhoog van 8km a 9% gem. De Kanjers deden wat ze konden maar het hoge tempo van de echte klimmers konden ze helaas niet bij benen. Waardoor een top prestatie er die dag niet inzat.

Al met al was het een goede eerste meerdaagse waarbij de Kanjers zich van voren hebben laten zien door mee te zitten in de dag ontsnappingen en een zeer goede proloog te hebben gereden. De Kanjers kunnen nu een paar dagen rust nemen voordat ze op donderdag 10 juni weer kunnen starten in de Obberösterreich Rundfahrt.