Zware editie Brussel – Opwijk in de U23 Series

Zondag 1 maart stonden zes Kanjers aan de start van Brussel – Opwijk. De eerste wedstrijd van de u23 road series. Aan het vertrek stonden Kars, Sam, Huub, Bastiaan, Jip en Ard. De laatst genoemde renner komt vanuit de Adelaars waarmee wij een combinatieteam vormen in de U23 Series. De koers bestond uit 155 km met verschillende klimmetjes, kasseistroken, draaien en keren en een sterke wind. Hectisch dus!

De 155 km wedstrijd waren verdeeld in een aanlooplus naar een grote omloop van 18km, deze moesten de renners 5x afleggen, de finale bestond uit 3x een ronde van 11 km.

De koers was vertrokken en gelijk was het al erg hectisch dit kwam vooral door de wind want alle renners wilden goed van voren zitten mocht het op de kant gaan. Dat gebeurde niet waardoor de eerste 25km goed was af te leggen. Daarna kwamen de renners op de grote omloop waar het veel draaien en keren was. Opschuiven ging lastig en het was dan ook de zaak om goed van voren aan de smalle wegen te beginnen. De jongens zochten elkaar op en probeerde elkaar goed naar voren te helpen.

Bij de eerste keer Putberg hadden Kars en Sam pech maar dit was gelukkig snel verholpen en ze konden vrij snel achteraan het peloton weer aansluiten. Vanaf dat moment probeerde ook telkens kleine groepjes weg te rijden van het peloton, jammer genoeg zaten hier geen Kanjers bij. Ard kreeg het lastig als eerste jaars beloften en merkte dat de stap van de junioren erg groot was, na kleine twee uur moest hij helaas de koers verlaten.

Om verschillende redenen kwam Jip, Bastiaan en Kars helaas in een achtervolgende groep terecht die halverwege de koers uit koers werd gehaald. Voor de Kanjers zaten alleen nog Huub en Sam in koers.

Huub kreeg het in de vierde omloop ook lastig door een pijnlijke rug. Dit zorgde ervoor dat Huub zijn vermogen niet meer goed kwijt kon en samen met een aantal andere renners na 125 km uit koers gehaald.
Inmiddels was er een kopgroep weggereden die voor de laatste keer Putberg weer werd teruggepakt. Op de laatste keer Putberg werd het peloton weer uiteen getrokken en kwamen er verschillende waaiers richtig de finale omloop. Sam zat niet op de goede plek en kwam in de vierde waaier terecht. In de groep werd goed doorgedraaid en konden aansluiten bij de groep die daarvoor reed. De kop van de koers was echter er wel vandoor en een goede uitslag zat er niet meer in. Sam finishte in het midden van het, van wat er nog van over was, pelotonnetje.

Aan het eind van de koers waren de resultaten niet waarvoor we gekomen waren. De basis van de renners is goed en daar gaan we de volgende koers mee verder.

Volgend weekend rijden wij 7 maart de Ronde van Groningen en 8 maart Dorpenomloop Rucphen.