Gemiste start van het seizoen in Ster van Zwolle

Zaterdag 29 februari is traditiegetrouw het seizoen afgetrapt met de Ster van Zwolle. De koers die deel uitmaakt van de Topcompetitie heeft vanwege het 60 jarige jubileum dit jaar ook een UCI 1.2 status, waardoor het deelnemersveld van erg hoge kwaliteit was. Met de voorspelde windkracht 5 en regen beloofde het een zware editie te worden. Aan de start stonden Jentje, Sven, Olav, Jasper Plender, Jelle, Maarten en Beau.

De opdracht vooraf was duidelijk: Voorin rijden en zorgen dat je in de eerste waaiers meezit. Door de hectiek die vanaf de start in het peloton aanwezig was bleek dit nog best lastig. Het eerste uur bleef het peloton nog compact tot bij Luttenberg de koers pas echt los barste. Er werden meerdere waaiers gevormd waarbij Beau het best geplaatst zat en in de 2e waaier terecht kwam. Hij kon zich hier helaas niet handhaven en zakte verder terug. Nadat de overige Kanjers al uit koers waren gehaald werd ook het groepje van Beau na 130 kilometer door de jury bedankt voor de moeite.

Van te voren was bekend dat met het aanwezig deelnemersveld en zware weersomstandigheden, het een lastige koers zou worden. Maar met geen enkele Kanjer aan de finish en een valpartijtje van Olav ging men toch teleurgesteld naar huis. Lessen geleerd en op naar de volgende.