Kanjers rijden sterk koersweekend in Groningen & Rucphen

Dit weekend stonden met de Ronde van Groningen & Dorpenomloop Rucphen 2 zware klassiekers op het programma. De Kanjers waren gebrand op goede resultaten na een ietwat teleurstellend openingsweekend. Met wind en regen stond de Kanjers een zwaar weekend te wachten in het Hoge Noorden en Zuiden van het land.

Ronde van Groningen
174km moest er afgelegd worden in één van de meest noordelijke klassiekers van Nederland. Ondanks dat er vlak langs de zee gereden werd waren de weersomstandigheden mild, windkracht 3 met zon. Maar door de vele open vlaktes was het toch opletten geblazen. Voor de Kanjers stonden Jentje, Huub, Beau, Sam, Jelle, Jasper Plender en Jasper Hamelink aan de start.

Er werd vanaf de start zeer attent gekoerst door de meeste kanjers wat na de eerste poging (15km) om alles te laten breken resulteerde in vijf man die zich in het bolletje voor het lint konden handhaven. Na de tweede poging (35km) brak het wel en zat klasbak, held, stylist en flandrien Beau in de eerste groep. Hij heeft de koers vanaf dat moment als volgt beleefd “Vanuit mijn groep miste ik in eerste instantie de kopgroep, maar kon de oversteek nog maken met 3 anderen. Daarna werd er veel aangevallen en was het voor mij gokken. Helaas zat ik niet mee in de uiteindelijke kopgroep” zei Beau, “Als eenling in die groep moet je gaan gokken en ik gokte net mis” was zijn conclusie. Maar dat deed zijn prestaties niet onder want hij eindigde met een zeer sterke 11e plek als resultaat.

Drie man sterk werd er in een groep daarachter goed doorgedraaid, de tweede waaier brak echter en geen van de mannen was op dat moment attent genoeg om in de voorste helft te zitten.. ook een poging om er heen te rijden van een van onze mannen moest zonder succes worden afgedaan. De mannen in de nu derde groep reden de koers hier uit en konden rond de 40-45e plek eindigen.

Helaas waren er ook wat lichamelijke probleempjes, Huub moest de koers verlaten door rugklachten en Jasper H. had pech dat hij werd betrokken in een valpartij waardoor hij vervolgens last had van zijn knie.


Dorpenomloop Rucphen
Het was een mooie wedstrijd van 201 km op de smalle Brabantse wegen. Met flink wat regen en wind beloofde het voor de Kanjers een zware wedstrijd te worden. Met Kars, Joren, Jip, Olav, Sammy, Rick & Bastiaan stonden de Kanjers met een zeer jonge maar ambitieuze ploeg aan de start.

De wind was flink en iedereen verwachtte waaiers, maar elke ronde sloten de groepen weer aan en er bleef een redelijk peloton over. Het was een erg zware wedstrijd door de kou en de regen die bijna de hele wedstrijd aanwezig was. De Kanjers konden zich bijna allemaal goed handhaven in de eerste groep. Helaas was er na 175km een grote valpartij toen het op de kant ging waar Jip en Olav bij lagen. Gelukkig viel de schade mee en kon Jip nog de finish halen. Rick reed in de finale 2x lek en moest de wedstrijd staken, maar hij reed een sterke wedstrijd. Joren en Kars konden nog mee sprinten voor en goede klassering. Joren werd knap 19e in dit sterke internationale deelnemersveld. Kars finishte in het peloton. Een mooie ervaring voor de jonge ploeg en op naar volgend weekend, de Ronde van Zuid-Holland.