Zware dag in Ton Dolmans Trofee

Vandaag stond voor een deel van de Kanjers de Ton Dolmans Trofee op het programma. Deze koers over 192 kilometer verdeeld over 3 grote en 1 kleine ronde door het Limburgse land was er een in het kader van de Nederlandse Loterij Topcompetitie. Voor ons stonden Jentje, Huub, Maarten, Jurriaan, Lars en Jasper Hamelink aan het vertrek.
Na een emotionele minuut stilte voor het overlijden van collega renner Robbert de Greef klonk om 12:00 het startschot in Stein. Tijdens de Ton Dolmans Trofee moesten de renners zich in totaal over 18 klimmetjes werken.De opdracht van ploegleider Tjalling was duidelijk. In Limburg staat de deur altijd aan de achterkant open dus het was zaak om voorin te zitten. Jentje, Lars, Maarten en Jurriaan slaagden hier de eerste 2 uur uitstekend in. Op de eerste klim van de dag pakte Lars zelfs meteen bergpunten mee.
Na 100 kilometer koers was er een valpartij waar Jentje bij betrokken was. Zonder erg gelukkig en hij kon weer terugkeren in het peloton. Niet veel later reed er circa 25 man weg met daarbij Huub. Even later konden ook de andere Kanjers weer aansluiten.
In de 3e grote ronde op de combinatie Slingerberg – Moorveldsberg brak het peloton in stukken. In het eerste deel van circa 60 renners zat voor ons alleen Jurriaan. Uit deze groep reden in meerdere etappes uiteindelijk 27 man weg zonder Kanjers.
Achteraf zonde want Jurriaan liet in het peloton zien dat hij zich kon meten met de sterksten van de groep. Deze 27 mannen gingen uiteindelijk strijden om de winst. Op miraculeuze wijze kon Huub nog terugkeren in de groep met Jurriaan. Zo hadden we 2 kanjers aan de finish in de 2e groep. Ook Maarten is nog gefinisht in een groep daarachter.
Voor de Kanjers was het een leerzame dag waarin is geleerd dat te veel twijfelen nooit leidt toch goede resultaten.
Volgende week staan voor ons de PWZ Zuidenveld (UCI 1.2) en de GP Arjaan de Schipper (U23 Road Series) op het programma!