Nerveuze Wim Hendriks Trofee door gebrek aan wind

Afgelopen zaterdag stond voor de Kanjers de Wim Hendriks Trofee op het programma. Door de slechte weersomstandigheden in combinatie met het gebrek aan wind werd het een nerveuze koers. Voor de Kanjers stonden Mark, Jasper Plender, Rens, Jentje, Maarten en Sven aan de start.

Een koers in het verre Zeeland stond zaterdag op het menu; veel draaien en keren met een open landschap afgewisseld door stroken kasseien. Als de wind hier vrij spel heeft speelt het met de coureurs.
Zaterdag gaf de wind echter niet thuis niet thuis. Maar desalniettemin zal de deur van achteren open staan en zal het veel op het lint gaan. Het devies: van voren en attractief koersen.

Door de afwezigheid van de wind wordt het een nerveuze koers met veel aanvallen. Telkens zitten de Kanjers goed van voren en wordt er mee gestreden. Helaas zonder al te veel effect. Na 85 km rijd er een groep van 4 man weg, hier zitten helaas geen Kanjers bij. Dit komt mede omdat Sven en Mark van fiets moeten wisselen door een valpartij en materiaalpech.

In de laatst 2 van 5 plaatselijke omlopen, Wordt er geprobeerd het gat te dichten op de dan 3 leiders.
Dit zorgt ervoor dat het peloton uit één spat in allerlei verschillende groepen.
Jasper, Jentje, Rens en Mark kunnen zich van voren handhaven.

De 3 leiders worden gepakt en het lijkt een massasprint te worden.
Door een valpartij net voor de laatste kasseienstrook rijden er echter opnieuw 3 man zonder Kanjersweg.
Het peloton lijkt opnieuw terug te komen in de laatste kilometer. Maar de sprintersploegen hebben geen mankracht meer. De 3 blijven uit de greep. De sprint in het peloton wordt ontsierd door opnieuw een valpartij. Jentje raakt hier bij betrokken. Mark sprint naar een 17 de plaats en Jasper een 31 ste plek. Ook de overige Kanjers finishen in het peloton.

Al met al een hectische koers met veel valpartijen. Waar we wat schaafwonden aan over hebben gehouden. Maar zonder veel erg. Op naar de volgende koersen !