Van der Wal en Hamminga naar Sensa-Kanjers voor Kanjers CT

Rik van der Wal en Maarten Hamminga rijden in 2023 voor het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. Van der Wal is momenteel eerstejaars belofte en Hamminga stroomt door vanuit de junioren. De komst van beide jonge coureurs sluit aan bij een van de doelstellingen van de ploeg: talentontwikkeling.

Na Bram Leerkes en James Potter is Rik van der Wal uit Apeldoorn de derde nieuwkomer voor 2023. Van de Wal reed het afgelopen seizoen zijn wedstrijden voor AR&TV De Adelaar. De 19-jarige coureur viel de ploegleiding in positieve zin op de wedstrijden en zij zien potentie om zijn talent verder te ontdekken. Het wedstrijdprogramma met onder andere meerdaagses zijn daarbij belangrijk.

De 18-jarige Maarten Hamminga uit Annen is het vierde nieuwe gezicht voor 2023. Hij stroomt door vanuit de junioren. Hij sloot zijn seizoen onlangs succesvol af door met zijn ploeg Wielerzone het NCK te winnen. Dit jaar werd hij zevende op het NK Tijdrijden bij de junioren, achtste in de Acht van Bladel en derde in een Sloveense etappekoers.

We kijken uit naar de samenwerking en wensen Rik en Maarten veel succes toe bij de Kanjers.