Kanjers sluiten traditiegetrouw het seizoen af met tijdrit NCK

Op zondag 2 oktober 2022 stond de laatste horde van het Nederlandse wielerseizoen voor onze mannen op de planning, een ploegentijdrit. Traditiegetrouw was er een snel parcours uitgetekend op de polderwegen nabij Dronten, dit jaar 33 kilometer met voornamelijk rechte stukken. Voor Sensa Kanjers voor Kanjers stonden Huub, Steyn L, Eskil, Rick, Chiel en Jelle aan het vertrek. Met name voor Jelle en Chiel een bijzonder moment, voor hen dit is namelijk de laatste koers voor onze ploeg. Beide mannen maken na dit seizoen een verdiende overstap naar continentale ploegen.

Ondanks dat het een snel en rechttoe rechtaan parcours was, was er een technische passage nodig om Dronten uit te rijden. Toen onze jongens de stad uit waren kon er al snel naar het zware verzet geschakeld worden en was het #KettingNaarRechts. Helaas kreeg het team na tien kilometer een flinke tegenslag te verwerken, Jelle moest de strijd staken door materiaalpech. Hierdoor moesten de resterende 23 kilometer met vijf man afgewerkt worden.

Onze kanjers bleven goed draaien, maar het gemis van Jelle was merkbaar. Na 33 kilometer bereikten het vijftal de finish, het zuur zat goed in de benen. Uiteindelijk moesten we genoegen nemen met een negentiende plaats en werd het helaas niet de klassering die we Chiel en Jelle bij hun afscheid gunden. JEGG de Jonge Renner ging er met de eerste plaats vandoor, op afstand gevolgd door Jan van Arckel en WV IJsselstreek. De dag, en daarmee het seizoen, werd gezamenlijk afgesloten onder het genot van een hapje eten. Nu is het tijd voor een welverdiende pauze voor onze jongens!