Jelmer Ligtenberg en Joris Kranenburg maken team compleet

Jelmer Ligtenberg en Joris Kranenburg maken het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam voor 2023 compleet. Met de komst van beide renners bestaat de selectie komend seizoen uit achttien renners.

De focus van de 23-jarige Ligtenberg (Rijssen) lag lange tijd bij het marathonschaatsen, maar in de coronaperiode ontdekte hij de racefiets. Het afgelopen seizoen was zijn eerste jaar als elitecoureur en dat ging niet onopgemerkt. Hij schreef de Ronde van Markelo op zijn naam door Kanjer Olav Wallinga te verslaan, werd tweede in Markelo en Borne en eindwinnaar van de VIRO Criterium Cup.

De 17-jarige Kranenburg (Apeldoorn) stroomt door vanuit de junioren, waar hij uitkwam voor het Merida Adelaar Development Team. Het afgelopen seizoen werd hij onder meer vijfde in de GP Bob Jungels en reed hij voor het district een internationaal programma in Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk.

De volledige selectie voor 2023 bestaat uit:
Kars ten Boske, Huub Deelstra, Maarten Hamminga, Joppe de Heij, Rick Hezeman, Mart van Hoorn, Eskil Huiting, Steyn Lamberink, Bram Leerkes, Jelmer Ligtenberg, Christiaan Lubbers, Joris Kranenburg, James Potter, Jip Steman, Steyn van der Veen, Luuk Verbruggen, Rik van der Wal en Olav Wallinga.