Succesvolle editie van de Oder Rundfahrt

De Oder Rundfahrt was een succesvolle en spannende wedstrijd voor het team Sensa Kanjers voor Kanjers. Voor ons stonden aan de start Jelmer Ligtenberg, Luuk Verbruggen, Chiel Schulten, Bram Leerkes, Rik van der Wal en Eskil Huiting.

Proloog Teamtijdrit & Criterium

De eerste dag begon gelijk goed voor ons team, want we wonnen de proloog/ploegentijdrit en veroverden daarmee de leiderstrui met Rik van der Wal aan de top. In het daaropvolgende criterium stonden we opnieuw op het podium, waar Eskil Huiting derde eindigde en de sprintrui pakte. Met een 17de plaats leverde Jelmer Ligtenberg een sterke prestatie. Vol zelfvertrouwen begonnen we aan de tweede dag van de wedstrijd in Duitsland.

Tijdrit

Vanmorgen stond een uitdagende tijdrit van 13 km op het programma. Het parcours was pittig, met als extra uitdaging een steile pukkel van 16% aan het einde. De Kanjers leverden een goede prestatie in een veld van 110 renners. Rik eindigde knap op de 12e plaats, gevolgd door Bram op de 14e plaats. Jelmer, Chiel, Eskil en Luuk volgden respectievelijk op de 30e, 33e, 38e en 46e plaats. De renners zetten alles op alles en gaven het beste van zichzelf.

Zware rit

Op zaterdagmiddag stond een zeer zware rit op het programma, met een afstand van slechts 70 km. Het parcours bestond uit een rondje van 4,5 km met maar liefst 16 ronden, waarbij elke ronde een verschrikkelijke kasseienklim van 16% moest worden overwonnen. Bram toonde meteen zijn moed en reed maar liefst 6 ronden alleen vooruit. Hoewel het misschien niet de meest tactische zet was, gaf het Bram een flinke boost in moraal. Hij kreeg gezelschap van Jeroen van Krimpen van het Dutch Food Valley Cycling Team, die uiteindelijk de etappe won en de gele leiderstrui mocht dragen. Een welgemeende felicitatie aan Jeroen!

Onze Kanjers presteerden uitstekend. Ze zetten alles op alles, met doorzettingsvermogen en karakter. Ze toonden wilskracht tot het laatste moment. Eskil, Rik, Jelmer en Luuk eindigden allemaal binnen slechts 35 seconden van de winnaar. Chiel volgde op 51 seconden en Bram vocht zich dapper door kramp heen. Na afloop was er een positieve evaluatie en werden verschillende zaken op een rijtje gezet. We hopen dat onze Kanjers weer iets hebben geleerd wat ze kunnen meenemen in het vervolg van hun carrière. Een speciale dank aan Bennie en Gerrit voor de meer dan prettige samenwerking. En laten we niet vergeten dat er op zondag nog een rit van 115 km op het programma staat, met een ronde van 7,5 km. We zijn vastberaden om nog eenmaal alles te geven, met als doel Jelmer de puntentrui te bezorgen en een goede daguitslag te behalen.

Laatste etappe

Op zondag stond de laatste etappe van 120 km op het programma, onder een verzengende hitte. Al snel vormde zich een kopgroep van 8 renners met Eskil en Rik. Laatstgenoemde wist, met de hulp van Eskil, punten te pakken voor het tussensprintklassement. Hij kwam daardoor slechts 2 punten tekort om de leiderstrui te veroveren. De groep werd na 55 km weer ingerekend door het jagende peloton, omdat Rik nog steeds hoog stond in het algemeen klassement.

Direct daarna vonden de tweede en derde sprint plaats, waarbij Rik zich definitief verzekerde van de tussensprinttrui. Aangezien er slechts twee truien te vergeven waren in deze koers, was dit een geweldige prestatie van het Sensa zestal. De koers werd strak gecontroleerd, wat resulteerde in een massasprint. Bram leidde de sprint voor Eskil, die eindigde knap als derde. Helaas waren Jelmer, Rik en Chiel betrokken bij een grote valpartij op 1,5 km van de finish, maar gelukkig zonder ernstige gevolgen. Rik eindigde op een verdienstelijke 7e plaats in het eindklassement, gevolgd door Jelmer op de 13e plaats, Eskil op de 15e plaats, Chiel op de 19e plaats, Luuk op de 22e plaats en Bram op de 32e plaats.

Succesvol avontuur

Al met al was het een fantastische vierdaagse met de Kanjers. We wonnen de ploegentijdrit, Eskil behaalde twee keer een knappe derde plaats in de etappes en Rik veroverde het tussensprintklassement. We kunnen terugkijken op een succesvolle wedstrijd, waarin ons team zich van zijn beste kant heeft laten zien. Met volle moed en een schat aan ervaring gaan we verder, klaar voor nieuwe uitdagingen!