Stronks pakt zege in Goor, Verdick drie

Ivo Stronks heeft zaterdag de Ronde van Goor op zijn naam geschreven. In de finale wist hij te ontsnappen uit de kopgroep van acht man en kwam hij solo over de meet. Net als vorig jaar stonden er twee Kanjers op het podium in het Twentse stadje, want Gijs Verdick werd nog derde. Robert de Jong behield de leiding in het klassement van de VIRO Criterium Cup Twente.

In de beginfase lieten de Kanjers zich goed van voren zien en zat er bij nagenoeg elke ontsnappingspoging een renner mee. Na dertig kilometer koers viel de definitieve slag. Een groep van acht maakte zich los van het peloton, met daarbij namens onze ploeg Ivo en Gijs. Laatstgenoemde liet zich vervolgens tijdens de diverse tussensprints nadrukkelijk zien en toonde aan dat hij over rappe benen beschikte. Met deze wetenschap in het achterhoofd gingen beide heren met vertrouwen de finale in. Hierin probeerden Ivo en Gijs meerdere malen weg te komen uit de kopgroep. De derde poging van Ivo bleek voldoende en hij kon op deze wijze solo naar de overwinning rijden. Gijs zorgde in de sprint van de achtervolgende groep voor een extra man op het podium, door derde te worden achter Melvin van Zijl (Team 3M).

In het peloton daarachter wisten de andere renners zich goed te handhaven en kon Robert de Jong zijn leidende positie in het VIRO Criterium Cup Twente klassement behouden. Komende donderdag vindt in Borne de ontknoping van deze competitie plaats.