De Jong triomfeert wederom

Robert de Jong heeft vrijdagavond de Ronde van Markelo op zijn naam geschreven. Hij maakte samen met Wessel Zennipman deel uit van een kopgroep van acht renners. In de slotfase wist hij te ontsnappen en kwam hij solo over de meet. Dankzij de overwinning neemt hij tevens de leiderstrui van het VIRO Criterium Cup Klassement over van Robin Löwik.

Het publiek in Markelo kreeg spektakel voorgeschoteld van de elite en beloften. Nadat de ene aanval de andere aanval opvolgde, slaagden acht renners er uiteindelijk in om weg te rijden. Lang reed het peloton op een halve minuut achterstand, maar ze kwamen niet meer terug.

In de tussensprints pakte De Jong punten met het oog op het klassement in de VIRO CCT. Toen hij wegsprong uit de kopgroep had niemand een antwoord en maakte hij het knap af. Achter hem sprintten de zeven andere renners om de tweede plaats. Erik Groen werd tweede, Lars Horring derde. Daarachter werd Wessel nog knap zesde, die hierdoor tevens naar de derde plaats in het VIRO CCT klassement opschuift.

De volgende wedstrijd voor het VIRO Criterium Cup Twente is aanstaande zaterdag in Goor.