Ploegleider Ribbers fietst Pfeifer Challenge voor KiKa

Arjan Ribbers was dit jaar vooral achter stuur van onze ploegleidersauto te vinden. Dat hij zelf ook nog goed uit de voeten kan op de racefiets, bleek afgelopen weekend maar weer eens. Samen met elf andere deelnemers reed hij afgelopen weekend de Pfeifer Challenge: een monstertocht van duizend kilometer in 36 uur. Gisteravond werden ze als helden in Groenlo onthaald.

Vrijdagochtend vertrokken de twaalf deelnemers vanuit Maastricht naar Parijs. Rond middernacht kwamen ze bij de Eifeltoren aan. Vervolgens werd er koers gezet naar Groenlo. Onder Venlo wachtte vijf renners van onze ploeg en Fred de Kinkelder de deelnemers als verrassing op. De aanwezigheid van de Kanjers werd enthousiast ontvangen en de laatste 150 kilometer vergezelden de Kanjers de deelnemers aan de Pfeifer Challenge.

Zaterdagavond kwamen de deelnemers aan op de markt in Groenlo. Het Achterhoekse stadje was uitgelopen om hen als helden te ontvangen. Op het podium werd later op de avond de opbrengst voor KiKa bekend gemaakt: ruim 50.000 euro!

Bas Broshuis, Maurice Gelinck, Arnold Harbers, Eddy Lamers, John Ligtenberg, Bobby Mellendijk, Jacky Mellendijk, Sander Olijve, Gerrit Pfeifer, Francesco Rave, Niels Rondeel en Arjan Ribbers: nogmaals onze complimenten!

Foto: Eduard van de Wiel