Sterk optreden Kanjers in Oostenrijk

Afgelopen weekend mochten we de Oberösterreich Rundfahrt rijden. Een vierdaagse UCI 2.2 koers voor elites en beloften. Voor ons stonden Jelle, Jurriaan, Jip, Joren, Sam en Gijs aan de start.

Op donderdag werd de meerdaagse geopend met een proloog van 700 meter in centrum van Linz. Na het parcours in ochtend goed verkend te hebben waren ze er klaar voor. Jelle zette een scherpe tijd neer en was de snelste op dat moment, maar er moesten nog veel renners komen. Een tijdje later reed Sam een toptijd en mocht met de snelste tijd in de hotseat zitten. Helaas werd de tijd van Sam verbeterd door een concurrent, maar met Joren was er nog hoop voor de overwinning. Ook Joren reed een toptijd, maar kwam niet meer aan de snelste tijd. Uiteindelijk werd Sam 2e, Jelle 4e en Joren 7e. Met dit geweldige resultaat hadden we de leiding in het ploegenklassement en mocht Sam de jongeren trui dragen.

De volgende dag stond er een lange etappe van 188 km op het programma. Het weer maakte deze dag extra lastig, het was namelijk 33 graden met een verraderlijke wind. In de beginfase reed er een sterke kopgroep van 8 man weg zonder een renner van ons. De groep pakte al snel een grote voorsprong en 5 man hield een voorsprong van ruim 4 min over. Daarachter werd Joren knap 2e in de peloton’s sprint en dus 7e in de daguitslag.

De 3e dag mocht Sam weer in de jongeren trui starten en met Joren ook kort in dat klassement hadden we meerdere opties. Het werd een afval race waarin Joren, Jelle en Gijs goed stand hielden in het eerste peloton. Met 5 man voorop begonnen ze aan de laatste klim waar ook de finish op lag. Gijs en Joren werden 11e en 16e. Joren nam hierdoor de jongeren trui over van Sam en zo bleef die toch mooi in de ploeg.

De laatste dag beloofde een zware te worden, met een klim van 3 km a 11%. Tot die klim was het een redelijk rustige wedstrijd, maar op de klim ontplofte de koers. Gijs kon mee met de beste klimmers en kwam met 15 man boven. In het dal sloot er weer en groep aan en volgens reed er daaruit 7 man weg zonder Gijs. De ploeg van de klassementsleider hield de groep op een minuut en op een klim deed Gijs een poging om er naar toe te rijden en slaagde daarin. In die groep reed 1 andere belofte renner met 1 seconde voorsprong in het klassement op Gijs. In de laatste 3 km kwam Gijs samen met 2 anderen weg en kwam de jongeren trui in zicht. In de laatste km kwam de kopgroep weer bij elkaar en werd Gijs 6e. Daarachter sprintte Jelle naar een 14e plek.

Al met al was het een geslaagd weekend waarin we ons goed hebben laten met een 7e plek in het ploegenklassement en de hele week in de jongeren trui te hebben gedragen, waarin Gijs uiteindelijk op 2 seconden 2e wordt.