Scholten wint klassieker in het Wielerweekend van Roden

Afgelopen weekend stond het Wielerweekend in Roden op het programma van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie. Namens de Kanjers stonden Huub, Arjan, Jasper P., Sven en Wiebe aan de start van deze tweedaagse bestaande uit drie etappes. Zaterdag werd het weekend afgetrapt met een ploegentijdrit gevolgd door een avond criterium en zondags stond de klassieker over 170km met gravelstroken op het programma.

Er werd zaterdags vroeg verzameld in Roden door het team om het parcours van de ploegentijdrit te verkennen, dit was nog in de stromende regen maar het beloofde gedurende de dag beter te worden. Het parcours van 20km was bochtig en op sommige stukken (zeer) smal wat het een technische ronde maakte. De Kanjers werkten goed samen in de ploegentijdrit en konden zodoende de rust in de ploeg houden, zo reden ze naar een 4e plek in de ploegentijdrit.

’s Avonds stond het criterium op het programma op een snelle ronde over 2,5km. De koers bleef lang gesloten totdat er halverwege drie man zich los wisten te maken van het peloton. In de finale hebben de Kanjers met man en macht geprobeerd de drie terug te pakken. Het peloton kwam tot op 7 seconden maar de drie winsten knap stand te houden. Geen van de Kanjers finishten kort in het criterium na de inspanningen om de drie terug te halen.

Na een plekje te hebben verloren aan John Deere Cyclingteam – NWVG stonden we voor de klassieker op een 5e plek in het ploegenklassement en individueel stonden Jasper en Wiebe nog in de top 20. De klassieker werd verreden over een omloop van 40km met twee gravelstroken, waarvan de tweede strook ongeveer 3km lang was en er slecht bij lag. In de eerste rondes was het nerveus in het peloton maar wisten zich geen grote groepen los te maken. Bij de kleine groepjes die wel wegreden zaten de Kanjers attent mee. In de derde ronde was het Wiebe die op de lange gravelstrook wegreed met 5 medevluchters. Zij pakte een kleine voorsprong maar na een kleine 10km sloot er een groep van 15 man aan waardoor er 20 renners vooraan kwamen te rijden. Deze groep behield een kleine voorsprong op het peloton voordat de gravelstroken nog eens gereden moesten worden. Op de lange strook was het Wiebe die samen met Wessel Krul (WPGA) wegreed bij de rest van de kopgroep. Het tweetal pakte een voorsprong van een kleine dertig seconde op de strook en wisten dit in de laatste 20km vast te houden. Uiteindelijk won Wiebe de sprint-a-deux in de straten van Roden!

Door het goede rijden van de gehele ploeg stegen we naar een tweede plek in het ploegenklassement over het weekend en met zijn overwinning wist Wiebe nog te stijgen naar een 2e plek in het individuele klassement.

Foto door Sportfoto.nl