Schulten in de vlucht bij de Omloop der Kempen

Deze week stond er maar een koers op het programma, de Omloop der Kempen in de Topcompetitie. Een lastige wedstrijd van 190 kilometer door de prachtige Kempen met de nodige kasseienstroken. Voor ons aan het vertrek: Chiel Schulten, Maarten Lubbers, Jasper Plender, Joppe de Heij, Steyn Lamberink, Rick Hezeman en Jip Steman.

Het was 27 graden dus de Kanjers zochten voor de start de schaduw op. Klokslag 12:00 klonk het startschot en de renners vertrokken vanuit start- en finishplaats Veldhoven. Na de rappe neutralisatie schoot het tempo de lucht in, onze jongens reden goed van voor. Een enkeling wist zelfs actief mee te springen. Uiteindelijk reed er één man weg van NWVG, het peloton nam hier genoegen mee en gaf hem de ruimte.

Na een tijdje was de eenzame fietser teruggepakt en ontstond er een sterke kopgroep van zeven, met onder andere onze  Erg sterk van Chiel, die aan een mooi seizoen bezig is. De rest van de Kanjers zaten verder in het peloton.

Helaas werd deze kopgroep tijdens de tweede lus teruggepakt, zonde maar mooi koers mee gemaakt. Na de tweede passage van de gevreesde kasseistroken reed Maarten helaas lek, een slecht moment maar gelukkig kon hij terugkeren in het peloton. Het zat deze periode van de wedstrijd niet echt mee bij onze ploeg, Rick was namelijk betrokken bij een valpartij. Gelukkig zonder erg en kon hij zijn weg vervolgen. Niet heel veel later reed ook Steyn lek, gelukkig viel het peloton stil rond dat moment en kon hij gemakkelijk de aansluiting terugvinden.

In de finale van de koers waren het de kilometers in combinatie met de hitte die hun tol begonnen te eisen. Veel renners moesten lossen op de plaatselijke rondes in Veldhoven. Er waren nog vijf man vooruit en het tempo in het peloton vloog weer de lucht in. Helaas was er bij Chiel het beste eraf in de finale, begrijpelijk na zo’n zware vlucht bij deze temperaturen. Uiteindelijk waren het Jip en Joppe die nog over waren in het uitgedunde peloton.

Uiteindelijk vlogen er veel renners af, letterlijk en figuurlijk. Er waren veel valpartijen maar Jip probeerde zijn teamgenoot Joppe koste wat kost zo goed mogelijk af te zetten voor de sprint. Helaas kwam Joppe ingesloten te zitten in de laatste kilometer, waardoor hij helaas geen korte klassering meer kon halen.

Het was een leerzame dag in De Kempen, de communicatie in de koers was goed! Alle positieve en negatieve punten nemen we zeker weer mee. Volgende koers op het programma, Omloop van de Houtse Linies (22 mei 2022).