Jonge kanjers doen ervaring op tijdens H4A Beloften Weekend

Het weekend begint al op vrijdag bij het H4A Internationaal Beloften Weekend. Drie ritten in twee dagen in Zeeuws-Vlaanderen, als onderdeel van de U23 Road Series. De eerste etappe neemt ons 118,3 kilometer mee rond Terneuzen, inclusief een kasseistrook. De tweede dag starten de renners met een individuele tijdrit van 13,1 kilometer. Veelal rechte stukken, een parcours voor de echte hardrijders. Na de tijdrit mogen de renners zich opmaken voor de laatste etappe: 141,9 kilometer ten westen van Terneuzen, wederom inclusief kasseien.

Deze koers reden we als combinatieploeg onder de vlag van Dutch Food Valley Cyclingteam. Met dit team doen wij samen de U23 Road Series, waarbij de organisatie de ene keer door ons wordt gedaan en de andere keer door hen. Vanuit ons stonden er de talenten Joppe de Heij, Mart van Hoorn en Steyn van der Veen aan de start.

De eerste etappe was een chaotische koers, er waren een aantal pogingen om het in waaiers te trekken maar hier stond niet genoeg wind voor. De individuele tijdrit zorgden voor geen bijzonderheden bij de kanjers. Maar de tweede etappe was een waar slagveld. Er stond flinke wind en binnen een uur was alles in groepen gebroken. Er waren maar weinig jongens die de finish haalden, helaas geen van ons team. Uiteindelijk was het Roel van Sintmaartensdijk die zijn favorietenrol waarmaakte en er met de eindwinst vandoor ging.