Twee kanjers sprinten naar top 15 notering in Omloop van de Houtse Linies

Zondag 22 mei 2022, de dag van de 34ste editie van de Omloop van de Houtse Linies. Een koers Rens te Stroet, onze ploegleider van dienst, nog goed in het geheugen heeft. In 2012 wist hij deze omloop namelijk op zijn naam te schrijven. Vandaag nam hij onze kanjers onder zijn hoeden voor de 144 kilometer lange koers, met 16 rondes over een bochtig parcours. Aan de start stonden: Huub Deelstra, Joppe de Heij, Steyn Lamberink, Christiaan Lubbers, Jasper Plender en Steyn van der Veen.

Vanaf de start was het meteen vol gas, er was namelijk geen neutralisatie. Het eerste uur werd er ontzettend hard gereden over het smalle parcours. Door het smalle parcours was het soms erg lastig om goed voorin te zitten, dit was natuurlijk van groot belang. Zeker bij de kasseistroken.

Er waren veel pogingen om weg te rijden maar tevergeefs. Mede door de wind die uitbleef, bleef het goed bij elkaar de gehele koers. Onder leiding van VolkerWessels werd alles op hoog tempo bij elkaar gehouden de laatste rondes. Onze kanjers communiceerde onderling goed en hielden elkaar scherp gedurende de hele wedstrijd.

In de laatste ronde lukte het het team goed om een treintje te vormen voor de Heij, hierdoor werd hij van voor afgezet bij de kasseien (op 1,5 kilometer van de finish). Vanaf daar heeft hij zijn eigen weg gekozen met Steyn kort achter hem. Uiteindelijk wisten deze twee kanjers naar een top 15 notering te sprinten: Joppe de Heij 12de en Steyn van der Veen 15de.

Het was een mooie en geslaagde dag in de Omloop van de Houtse Linies. Helaas had Steyn Lamberink niet echt zijn dag en moest hij net als Huub Deelstra de strijd staken. Huub moest na problemen met zijn elektrisch schakelen van fiets wisselen, hierna kreeg hij nogmaals pech en kon hij niet meer terugkeren. De volgende koers op het programma is de Regiobank Kersenronde, te Mierlo.