Renners actief bij Achterhoek Wielerspektakel

Afgelopen zondag waren de renners van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam aanwezig bij het Achterhoek Wielerspektakel. Een groot wielerevenement bij partycentrum de Radstake in Varsseveld, waarin vele takken van de wielersport aan bod kwamen. Zo was er voor de kinderen een mountainbike en BMX clinic, voor de ouderen een veldtoertocht door het Achterhoekse land en de veldrijders konden hun energie kwijt in de GOW veldwedstrijd. Dit alles met de hulp van vele (ex)profwielrenners als o.a. Robert Gesink, Michael Boogerd en Jeroen Blijlevens. Zij zetten zich samen in om zoveel mogelijk geld op te halen voorStichting Kanjers voor Kanjers.

De dag begon met de mountainbike clinic voor de jeugd. De in totaal 100 jonge fietsers konden, onder begeleiding van professionele wielrenners en de renners van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam, hun kunsten laten zien. De clinic bestond uit het fietsen van een mooie ronde door het bos, het afleggen van een technisch hindernisparcours en de clinic werd afgesloten met een spannend potje fietstikkertje.

Na afloop van deze clinic hebben diverse renners van het cyclingteam deelgenomen aan de GOW wedstrijd. Het mooie parcours voerde onder andere door de oplegger van een vrachtwagen en de finish lag middenin de paardenstallen van De Radstake. Dit zorgde natuurlijk voor het nodige spektakel in deze veldwedstrijd. Mede door de harde wind werd het een zware wedstrijd waarin het deelnemersveld flink uit elkaar gereden werd. Uiteindelijk werd Ivo Stronks 6e, Nick Kweldam 7e, Xaf Houwers 8e en nieuwkomer Jelle Posthuma 9e .

Na deze GOW werd de dag afgesloten met een heuse prominentenrace. Naast de vele (ex)profwielrenners mochten ook de renners van het Kanjers Voor Kanjers Cyclingteam deelnemen aan deze veldrit. In een spannende strijd konden onze renners het echter niet winnen tegen de profs van de Rabobank-ploeg. De Duitser Grischa Niermann wist in zijn afscheidswedstrijd als eerste over de finish te komen.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag waarin maar liefst 1150 mensen hebben deelgenomen aan één van de activiteiten van het spektakel. Op naar volgend jaar!

Foto: Nick Kweldam en Simon Bargeman in actie tijdens de prominentencross