Timon Ratering maakt team 2013 compleet

Timon Ratering rijdt in 2013 voor het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. Hij is naast Jelle Posthuma, Daan van den Esschert en Gijs Verdick de vierde aanwinst voor het nieuwe wielerseizoen. De coureur uit Megchelen reed voorgaande jaren bij RTV de Zwaluwen uit Doetinchem en kwam daarnaast regelmatig uit voor District Oost.

De negentienjarige Ratering reed vorig jaar bij de amateurs. Met name in combinatiewedstrijden met de Elite/Beloften kwam hij goed uit de verf. Onder andere in ’s-Heerenberg en Berg en Terblijt kon hij verrassend lang met de beste mee. Deze resultaten waren voor de Werktuigbouwkunde-student reden om het eens op het hoogste amateurniveau te proberen.

Het nieuwe seizoen wordt een jaar van ontdekken voor Ratering: “Het eerste jaar zal ik vooral investeren. Ik weet niet hoe ik klassiekers van 180 kilometer verteer of welke koersen mij het beste liggen. Dat moet ik allemaal ontdekken. Ik ben blij dat ik volgend seizoen voor deze ploeg kan rijden. Zo kan ik me verder ontwikkelen en steeds verder groeien.”