Jelle Posthuma kiest voor KvkCT

Jelle Posthuma versterkt in 2013 het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. De 22-jarige coureur uit Weerselo neemt veel ervaring mee naar de ploeg. Posthuma reed de afgelopen jaren voor het continentale Cyclingteam Jo Piels en Rucanor-Line en wil zijn rijke kennis en ervaring graag overbrengen naar de andere renners van onze ploeg.

Wielrennen is Posthuma met de paplepel ingegoten. Al vanaf zijn zevende reed hij, met dispensatie, wedstrijden. Als belofte kon hij terecht bij Cyclingteam Jo Piels, waar hij drie jaar reed. Voor die ploeg won hij onder andere een etappe in de Ronde van Berlijn (2009) en werd hij derde in een etappekoers in Noorwegen (2010). Na veel blessureleed moest hij de ploeg eind 2011 verlaten en zocht hij zijn heil bij de LSE-ploeg Rucanor-Line. Vanwege zijn studie Geneeskunde in Maastricht werden zijn ambities anders en fungeerde hij vooral als captain voor de jonge renners binnen de ploeg.

Posthuma wil volgend seizoen graag zijn kennis en expertise overbrengen naar de renners van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. Posthuma: “Het is een supermooie uitdaging. Een aantal jongens van de ploeg ken ik al lang. Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam is een gezellig en gemotiveerd  team dat ook nog eens rijdt voor het goede doel. Dat is een ideale combinatie. Iedereen is enthousiast en dat maakt het natuurlijk extra leuk.”

De Ronde van Groningen staat al rood omcirkelt in de agenda van de 22-jarige renner. Posthuma: “Ik heb nu al superveel moraal om daar te knallen. Waaierrijden is er altijd ingeramt, dus dat komt goed van pas. Het komende seizoen wordt een mooie uitdaging. Ik ben er heilig van overtuigd dat we topprestaties gaan neerzetten met deze ploeg.”