Onstuimig weekend in de vernieuwde Beemster kaas Profronde van Noord-Holland

Afgelopen weekend stond de 73ste Beemster kaas Profronde van Noord-Holland op het programma.   Rens, Wiebe, Jasper P. , Bastiaan,  Maarten , Jasper H. , Jentje en Sven stonden namens het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam aan het vertrek. 

De eerste dag bestond uit een proloog van 4 km en een omloop van 90km. De tweede dag werd de klassieker/profronde van NoordHolland verreden, 190 km.  Het hele weekend speelde het weer en de wind een grote rol.

De proloog:  Wiebe was hier de beste Kanjer met een tijd van 0:04:17.520.

De omloop:   Ivm windkracht 7 was het eerst maar de vraag of deze door kon gaan. Ondanks de harde wind vertrokken de Kanjers met veel moraal  en  stonden allemaal op de eerste start rij.  Na 6 km was het al een slagveld, alles was al uit elkaar gereden, Jasper P zat netjes mee in de tweede waaier, en daarachter in waaier drie zaten Wiebe, Jentje en Sven. De wind had veel invloed op deze koers, Jasper H waaide bijna in de sloot.  Jasper P was met een 39ste plek de beste Kanjer.

De klassieker:  na een dag vol wind en regen scheen deze dag het zonnetje en stond er niet genoeg wind voor een waaier koers. Meteen na de neutralisatie reden er 2 renners weg, Sven wist de oversteek naar deze renners te maken en ook vier anderen waagden deze sprong. Zo ontstond er een kopgroep van 7 renners.  Sven heeft samen met deze 6 mannen 140 km lang vooruit gereden. Het peloton begon uiteindelijk zich op te maken voor een massasprint en  haalden na 160km alle vluchters terug. Vanaf nu begon het spel weer opnieuw. Coen Vermelfoort was de snelste in de massasprint. Jasper Hamelink eindigde op de 26 ste plek en was daarmee de rapste Kanjer in de eindsprint. Helaas was er een nare valpartij in de laatste bocht waarbij Bastiaan betrokken was.

Na de evaluatie van dit weekend gingen de renners en begeleiding weer richting de achterhoek om zich voor te bereiden op het DK weg wat de volgende dag alweer op het programma stond.