Jelle Johannink tweede in Arden Challenge

Woensdagochtend vroeg vertrokken de betere klimmers van het Sensa – Kanjers voor Kanjers Cyclingteam richting de Ardennen voor de inmiddels bekende Arden Challenge. Voor ons team verschenen Jurriaan, Jip, Jelle, Bastiaan, Sam, Gijs en Arjan aan de start. Sam Looman van het Cyclingteam Achterhoek  reisde eveneens met ons mee richting de Ardennen zodat de begeleiding, die uit ploegleider Bennie, verzorger Arnoud en mechanieker Aart bestond, 8 renners in toom moesten zien te houden. Gelukkig kregen zij hulp van verschillende ouders die ook richting het, jawel, zeer zonnige zuiden waren afgereisd om de renners aan te komen moedigen! Het werd een succesvolle week met Jelle na 5 dagen op een mooie 2e plaats in het klassement!
Na een autorit van een dikke 3 uur stond woensdag meteen de zeer pittige etappe met start en finish in Erezee op het programma. De lange klim vanuit La Roche was een eerste scherprechter en het plaatselijke rondje deed onder andere 2 steile klimmetjes aan. Al voor de echte finale begon wist Jurriaan de 2 tussensprints te winnen zodat hij na de etappe gehuldigd zou worden als drager van de groene sprinttrui, een mooi begin! Na een zware koers waarin voornamelijk aan de achterkant de deur open stond wist 1 man weg te rijden bij de overblijfselen van het peloton. Jelle wist hierachter een mooie 3e plaats op het podium te pakken met kort hierachter Gijs op een 7e plaats en Sam op een 16e plaats.

De 2e dag was het zaak om de jongens in het klassement van voren te houden en te zorgen dat er geen gevaarlijke groepen wegreden. Uiteindelijk wist zich een kopgroepje los te maken van het peloton met van onze ploeg Sam hierbij. Deze groep werd echter teruggepakt waarna Gijs op avontuur ging op de zeer steile muur van St. Roch. Bij deze groep sloten in verschillende etappes nog een aardige groep renners bij aan met daarbij van ons naast Gijs ook Arjan en Jelle. Op het finalerondje wisten 3 sterke renners op 1 van de lastige klimmen weg te rijden waardoor voor onze renners de 4e plaats het hoogst haalbare was. Met een goede leadout van Gijs en Arjan wist Jelle deze sprint met overtuiging te winnen en zo te stijgen naar de 2e plaats in het algemeen klassement met kort hierachter Gijs op een 6e plaats. Jurriaan mocht na de etappe een nieuwe groene trui ophalen voor het sprintklassement.

De 3e etappe was op papier de makkelijkste etappe. Al snel wist Jurriaan zich los te maken met een mooi kopgroepje zodat hij een mooie kans had om extra punten te pakken voor de groene trui. Helaas werd hij net voor deze sprint terug gepakt en wist een 2-tal renners zich los te maken van het peloton. Uiteindelijk wist 1 van deze renners de trui over te nemen van Jurriaan en helaas wist de ploeg dit niet meer recht te zetten in het vervolg van deze etappekoers. Geen man overboord natuurlijk want met 2 renners kort in het algemeen klassement was er nog genoeg om voor te strijden! Uiteindelijk maakten 2 renners zich los vanuit het peloton met hierbij ook de uiteindelijke winnaar van het algemeen klassement. Achter deze renners was dus nog een podiumplaats te verdelen en na een chaotische sprint kwam Sam net te kort en wist dus een mooie 4e plaats bij te schrijven.Mooi om te zien hoe ook de 2 jongste renners, Bastiaan en Jip, zichzelf inzetten voor de ploeg en tegelijk ook zelf weer de nodige koers kilometers op konden doen op een hoog niveau. Hetzelfde geldt voor onze gastrenner Sam Looman, die deze week ook probeerde de Kanjers zo goed mogelijk van dienst te zijn.

De 4e etappe was een etappe waar veel in gebeurde. Eerst was het Arjan die zich los wist te maken van peloton maar nadat die groep teruggepakt werd nam Jurriaan deze rol over. Voor onze ploeg was deze situatie niet ideaal dus werden Jelle en Gijs netjes onderaan de voet van een steile muur, die 2 keer bedwongen moest worden, afgezet. De mannen hebben deze etappe alles geprobeerd om het algemeen klassement naar hun hand te zetten maar uiteindelijk bleek de concurrentie erg taai! Door nette uitslagen neer te zetten in de sprint van de erg uitgedunde groep wisten Jelle en Gijs hun goede klassement wel te behouden.

Aan al het moois komt een einde en op deze 5e dag stond al weer de laatste etappe op het programma. Jelle maakte nog kans om het eindklassement te winnen dus vanzelfsprekend stond de ploeg ook na 4 zware etappes nog vol moraal aan de start voor weer een zware koers. Zoals vaker deze week was de ploeg meteen erg actief om met 1 of meerdere mannen in de kopgroep te komen. Uiteindelijk was het zoals vaker deze week Sam die een mooi gat wist te slaan. Ook deze ontsnapping werd echter teniet gedaan toen de grote mannen gingen koersen. Helaas had Jelle niet de allerbeste benen van de week maar de hele ploeg zette alles op alles om toch nog voor de eindzege te gaan. Gijs wist nog te ontsnappen maar ook leider Timo de Jong was in deze groep aanwezig dus was het zaak voor onze ploeg om deze scheve situatie recht te zetten. Dit lukte uitstekend en uiteindelijk ging er een redelijk grote groep sprinten voor de zege waarbij Jelle 9e werd en zo een mooie 2e plaats in het eindklassement uit de brand wist te slepen! Ook Gijs reed naar een mooie 6e plaats in het eindklassement en onderstreept zo zijn kwaliteiten op het gebied van klimmen.

Natuurlijk werd de week afgesloten met een paar goede hamburgers met patat en kijken als ploeg terug op een geslaagde wedstrijd in de Ardennen. Op alle fronten werd mee gestreden om de prijzen en bovendien hebben de jonge gasten weer een enorme dosis ervaring opgedaan! Daarnaast was de sfeer weer als vanouds en kon iedereen op zijn eigen manier een steentje bijdragen aan de mooie resultaten van onze ploeg.