KNWU Clubcompetitie in stijl afgesloten

Afgelopen weekend werd rondom het Groningse Usquert het slotstuk van de KNWU Clubcompetitie verreden. Op het programma een omloop op zaterdag en een tijdrit en criterium op zondag. In het hoge noorden presteerde de ploeg opnieuw naar behoren, met winst in het ploegenklassement over dit weekend als resultaat. In de eindstand van de KNWU Clubcompetitie eindigde de ploeg als vijfde. Hiermee liet het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam opnieuw zien bij de beste clubteams van Nederland te behoren.

Met Ivo Stronks, Mark Schreurs, Mark Olieman, Robert de Jong, Daan van den Esschert en Nick Kweldam reisde ploegleider Arjan Ribbers af naar Usquert. Op zaterdag kregen de renners een omloop over 140 kilometer voor de kiezen.Vanaf de start was het gelijk erg hectisch en zenuwachtig, omdat waaiers op de loer lagen. Al na vijf kilometer ontstond de eerste kopgroep van zeven met daarin Nick. Deze werd echter snel teruggepakt door een op hol geslagen peloton. Dit resulteerde gelijk al in vele afvallers. Met alle Kanjers nog in peloton werd na 20 kilometer het peloton in waaiers getrokken. Ivo en Mark S. vestigde zich in de eerste waaier die een maximale voorsprong van bijna twee minuten pakten. Halverwege koers kwamen meerdere groepen toch weer bij elkaar en zette het peloton de jacht in op de uitgeraasde kopgroep. Met het ingaan van de laatste twee plaatselijke rondes viel de kopgroep uiteen en wist Schreurs zich met acht andere renners los te maken. Uiteindelijk lukt het deze kopgroep om vooruit te blijven. Schreurs krijgt in de finale te maken met kramp en wordt negende. Kweldam mengt zich nog in de pelotonsprint en wordt dertiende.

Individuele tijdrit
Op zondag werd het team in tweeen gesplist. Ivo, Olieman en Daan mochten zich klaarmaken voor de tijdrit over 8.6 kilometer. Ivo moest als eerste van de Kanjers en had zichzelf als doel gesteld om in de top 15 te eindigen. Dat lukte, hij werd vijftiende. Ook Daan (23e) en Olieman (26e) eindigden verdienstelijk in de top dertig van de daguitslag.

Criterium
De overige drie renners reden later op de dag een criterium over tachtig kilometer.Vanaf de start zat het tempo er gelijk goed in. Na enkele rondes reed er zes man weg zonder Kanjers. Zij zagen het gevaar en probeerden zonder resultaat de oversteek te maken. Schreurs kwam nog tot op 15 meter, maar het lukte niet om aan te sluiten. Het peloton viel daarna stil, waardoor de kopgroep het peloton kon dubbelen. Nick wist uiteindelijk met twee anderen los te komen en werd zevende. Ook Robert rijdt in de slotfase nog weg en pakt een elfde plaats. Mark Schreurs finisht in het peloton als 27e.

Doelstelling
Na veel rekenwerk werd bekend dat het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam door de constante prestaties de beste ploeg van het weekend was. Een mooie afsluiting van een succesvol jaar binnen de KNWU Clubcompetitie, die voor het eerst landelijk was. De ambitieuze doelstelling was top vijf en dat werd gerealiseerd!