Kanjers in voorbereiding op het NCK onder toeziend oog van #KleineFans

In de rubriek #KleineFans kijken jeugdige wielerfans een koers of training mee met ons team. Zo maken zij kennis met ons team en de wielersport. Vorige week waren Beau (10) en Joël (6) Aversteeg te gast bij de training voor de ploegentijdrit van het NCK, aanstaande zaterdag in Dronten.

De weergoden waren ons niet goed gezind. De regen kwam met bakken uit de lucht. Het moraal van de NCK-selectie werd deze training gelukkig verhoogd door de aanwezigheid van onze kleine fans. Beau en Joël waren bij de training van de Kanjers aanwezig om ze toe te schreeuwen.

De twee jeugdige Sensa-Kanjers voor Kanjers fans hebben beide een kleine infectie van het wielervirus en het leek ze geweldig om onze renners te volgen in de Volvo Harrie Arendsen ploegleiderswagen. Ze moesten zo nu en dan even met de ogen knipperen bij het zien van de snelheid op het dashboard: “Wat gaat dat hard!”

Verder waren ze onder de indruk van het mooie zoevende geluid uit de dichte achterwielen van de tijdritfietsen. En ook tourclaxon in onze auto deed het erg goed bij de jongens. Er werd echter ook geleerd. Bijvoorbeeld hoe  de bochten aangesneden moeten worden. “Van binnen naar buiten,” merkte Beau op.

Na de training, het was inmiddels donëker geworden, mocht een groepsfoto voor het thuisfront natuurlijk niet ontbreken! Met een mooie bidon van de ploeg keerden Beau en Joël weer huiswaarts.