Dubbel weekend voor Kanjers in België en Nederland

Na 2 buitenlandse meerdaagse en het Nederlands Kampioenschap voor beloften was het dit weekend eindelijk tijd voor de eerste klassiekers van het seizoen. Met GP Color Code de Bassenge stond zaterdag in België de openingsmanche van de U23 Road series op het programma. Met Omloop der Kempen werd zondag de Schwalbe Topcompetitie geopend. In België stonden Kanjers Jip Steman, Kars ten Boske en Sam Gademan in combinatie met DFVCT aan de start. In de Kempen stonden Kanjers Joppe de Heij, Wouter van de Weerdhof, Bastiaan de Blom, Rik Hezeman, Joren Bloem, Jentje Huntink en Christiaan Lubbers aan de start.

GP COLOR CODE DE BASSENGE

Vandaag reden drie van onze Kanjers de openingswedstrijd van de beloftencompetitie in België. We reden als combi-team met Dutch Foodvalley CT. Namens ons stonden Sam, Kars en Jip aan de start.

Het was een pittig rondje met korte steile klimmetjes. Al snel reed er een kopgroep weg met Guus van Dutch Foodvalley. De Kanjers zaten attent voorin in het peloton.

In de finale werd Guus gelost uit de kopgroep. Hij zakte terug in een inmiddels uit elkaar geslagen peloton. Er waren nog ongeveer 80 renners in koers. Jip, Kars en Sam zaten nog in het peloton. Helaas viel Jip in een bocht met wat grind. Zo eindigde zijn eerste klassieker van het jaar…

James van Foodvalley schoof mee in een groep en eindigde na een sterke koers als 20e. Sam had in het laatste uur nog de nodige renners ingehaald en werd 25e. Kars eindigde daarachter en ook Guus haalde nog de finish. Het was een slagveld, omdat ook de hoge temperatuur de nodige invloed had op de koers.

Het team reed goed en heeft zich mooi gehandhaafd tussen de continentale renners. Op naar morgen De Omloop der Kempen.

OMLOOP DER KEMPEN

Na gisteren in België was het vandaag tijd voor de openingsklassieker in Nederland. Met 194 kilometer voor de wielen, waaronder 22 kilometer aan kasseien, beloofde het voor de Kanjers een zware wedstrijd te worden. De Kanjers aan de start wisten wat ze te doen stond in het Brabantse land. Met veel draaien en keren was het zaak om van voren te koersen.

Na ruim een uur koers ontstond er een kopgroep van 17 renners met daarbij voor de Kanjers Joren en Wouter. Alle sterke ploegen waarin voorin vertegenwoordigd dus dit kon wel eens een groep zijn die het ging halen tot de finish. De voorsprong liep snel op richting 2.30 minuut.

Halfweg koers begonnen het te regenen, en niet zachtjes, het kwam met bakken uit de lucht. Dit veranderde het koersbeeld. Het peloton was toch niet blij met de kopgroep en ging in volle achtervolging. Helaas viel Wouter door een ongelukkige valpartij letterlijk weg uit de kopgroep en was bij Joren het beste er ook af. Toen het peloton de aansluiting maakte zaten daarin voor de Kanjers nog Joppe, Bastiaan en Rik.

Bij het ingaan van de plaatselijke ronden was er nog een klein groepje vooruit. Het peloton ging zich voorbereiden op een sprint met de overgebleven groep. Helaas lag het tempo voor Rik en Bastiaan in de finale te hoog en moesten zij het peloton laten gaan. Joppe zat er nog goed bij en kon zich opmaken voor een mooie uitslag in zijn eerste klassieker bij de elite/beloften. Een lekke band in volle finale gooide roet in het eten.

Compleet doorweekt en koud kwam het peloton en daarachter de overgebleven Kanjers over de finish. Het was een zware koers maar we zijn blij dat het klassiekerseizoen is geopend.