Team trapt nieuwe seizoen af in Zelhem

Afgelopen zaterdag kwam het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam in Zelhem bijeen om gezamenlijk het nieuwe seizoen af te trappen. De teamdag bestond uit een actief programma in het bos, de nodige presentaties, kennismaking met de nieuwe renners, gezamenlijk eten en de liefhebbers konden zich ’s nachts nog uitleven in De Radstake.

Aan het einde van de ochtend werden de renners en begeleiding verwacht bij het ARX Theater voor een lekker bakje koffie en kon iedereen even rustig bijpraten. ’s Middags waren verschillende spellen bedacht die in teamverband uitgevoerd werden. Hierin werden onderlinge communicatie, tactisch denkvermogen, kracht en uithoudingsvermogen getest. Uiteraard hadden deze spellen niks te maken met wielrennen, aangezien onze renners daar het hele seizoen al mee bezig zijn. Dit maakte de onderdelen daarom vaak extra zwaar. Uiteindelijk was het ploegleider Bart Aalbers die met zijn team de meeste punten wist te behalen.

Na de teamactiviteiten in het bos was er een algemene informatiebijeenkomst, waarin nog even terug gekeken werd op het afgelopen seizoen dat voornamelijk zeer succesvol is verlopen. Uiteraard zijn de verbeterpuntjes ook aan bod gekomen en besproken, aangezien iedereen zeer gemotiveerd is om volgend jaar nog beter te presteren.

Daarna werd er voor ruim twintig man overheerlijke spaghetti gemaakt. De maaltijd werd gevolgd door de Algemene Leden Vergadering van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam, aangezien wij sinds dit jaar een eigen vereniging zijn. Deze verliep succesvol en werd afgesloten met een gezellige avond. Sinterklaas had zelfs de moeite genomen om een van zijn Zwarte Pieten bij de renners langs te sturen met een gedicht. Na afloop ging een groot deel van de renners nog naar De Radstake om de dag af te sluiten.