Eskil Huiting finisht als beste clubrenner in de Ronde van Overijssel

Chiel’s comeback

Op de eerste zaterdag van mei 2023 scheen het zonnetje lekker. Deze stralende dag stond in het teken van de Ronde van Overijssel, onderdeel van de Holland Cup. Het team van Sensa Kanjers voor Kanjers stond aan de start met zeven renners: Rick Hezeman, Steyn Lamberink, Bram Leerkes, Olav Wallinga, Eskil Huiting, Christiaan Lubbers en Chiel Schulten. Laatstgenoemde maakte zijn comeback bij ons team.

Hectiek en valpartijen

De omstandigheden waren eigenlijk te goed, een heerlijk zonnetje en weinig wind. On-Nederlands weer. Het begin van de koers was dan ook erg hectisch en er waren relatief veel valpartijen. Helaas raakte ook Chiel betrokken bij een van deze valpartijen. Maar het team bleef strijdlustig om zo goed mogelijk gepositioneerd te zijn.

Helaas bleef het niet bij Chiel die pech had, Bram kwam vervelend ten val en liep daarbij een breuk in zijn onderarm op. Daarnaast kregen zowel Steyn als Chiel te maken met een lekke band, wat niet hielp in de strijd voor een goede uitslag.

De remmen los

Vanaf de Holterberg ging het gas er flink op in het peloton en de renners reden richting de Markelose Berg. Daarna werd de klinkerstrook richting Stokkem afgewerkt, het werd een zware wedstrijd waarbij onze kanjers alles gaven. Uiteindelijk kwamen alleen Rick en Eskil nog in de eerste groep het lokale circuit op. In de volle finale kwam hierbij Rick achter een valpartij te zitten, waardoor een korte uitslag niet meer mogelijk was voor hem.

Een knappe klassering

Maar Eskil zat nog goed van voren en kon nog een goede sprint rijden naar een mooie 8e plek. Daarbij werd hij ook nog eens de beste clubrenner van de dag. Rick eindigde uiteindelijk als 48e en ook niet veel later kwam Olav als 68e over de finish. De winst van de dag ging naar de sprinter Coen Vermeltfoort van VolkerWessels, dé man in vorm dit seizoen.

Het was een pittige wedstrijd, maar het team kan ook na vandaag trots zijn op hun inzet en doorzettingsvermogen. Met Bram gaat het gelukkig inmiddels weer beter. Het team zal zich blijven voorbereiden op de volgende wedstrijd op het programma!