Internationale debutant voor Sensa KvK in de Nummer1 Limburg Trofee 2023

Opstelling en parcours

Op zondag 7 mei vond de derde wedstrijd van de Topcompetitie plaats: de Nummer1 Limburg Trofee. Het parcours van 194 kilometer wordt gekenmerkt door 7 lokale lussen met beklimmingen, meer dan dertig om precies te zijn. Een uitdagende en zware koers al kijken we naar het parcours. Aan de start stonden de renners van het team Sensa Kanjers voor Kanjers: Jip Steman, Chiel Schulten, James Potter, Kars ten Boske, Huub Deelstra en debutant Eythor Eiriksson uit IJsland, die momenteel stage loopt bij onze ploeg.

Meteen van start

Om 12:00 uur klonk het startschot in het Limburgse Elsloo en binnen twee kilometer werden de eerste hoogtemeters al afgewerkt. Het was een enerverende koers vanaf het begin, want na vier kilometer reed een omvangrijke kopgroep weg. In deze kopgroep waren de meeste grote ploegen vertegenwoordigd. Vijf renners wisten vanaf het peloton nog de oversteek te maken, waaronder oud-Kanjer Jelle Johannink. Hierna viel het peloton stil en de kopgroep was gevlogen. Ondertussen moest Eythor het peloton helaas laten gaan en ook Chiel moest door de naweeën van zijn valpartij een dag eerder in de Ronde van Overijssel de rol lossen.

Hoogtemeters eisen hun tol

Maar de andere vier Kanjers zaten goed in het uitgedunde peloton en bleven knokken. Ze hadden een plan om niet al hun krachten te verspillen in het eerste uur en verstandig te koersen. Naarmate de koers vorderde vielen er renners terug uit de kopgroep en werd het peloton uitgedund door de vele beklimmingen. Op de combinatie van de mooie Slingerberg en Moorveldsberg moesten veel renners lossen. Na 130 kilometer was het Huub die de aansluiting met, wat er nog over was van, het peloton verloor. Toch mag Huub trots terugkijken op vandaag, want dit was zijn eerste grote koers van het jaar.

Finale op karakter

Kars toonde karakter door steeds terug te komen na bijna elke beklimming, ook al kreeg hij het steeds lastiger naarmate de koers vorderde. Echte Kanjer-mentaliteit noemen we dit. James had nog energie over en koos de aanval om nog richting een top 25 notering te rijden, de aanval slaagde. Hij reed met een paar anderen weg uit het peloton en wist uiteindelijk op een mooie 23e plaats te eindigen. Jip had helaas een mindere dag en had de eerste uren van de koers te kampen met hoofdpijn. Toch wist hij nog een verdienstelijke 52e plaats binnen te slepen. Ondanks dat Kars moest lossen in de finale wist hij als 79e over de meet te komen, Hij eindigde op een 79e plaats, 47 renners wisten de eindstreep niet te behalen.

Succes voor (oud)Kanjer

En toen was er nog meer mooi nieuws: Jelle Johannink, oud-Kanjer wist er vandoor te gaan met de overwinning. Een knappe prestatie en loon naar werken voor Jelle, die altijd blijft werken, ook bij zijn huidige team Abloc.

Voor onze Kanjers was het een zware en uitdagende koers van bijna 5 uur door het heuvelachtige Limburg. Ondanks dat ze zich in het eerste uur lieten verrassen toonden ze strijdlust. Zo heeft onze James Potter nog steeds de trui voor beste clubrenner in het vizier. Deze week trekken we weer naar het zuiden voor de Omloop van Simpelveld, ook weer een zware koers. Ploegleider van dienst was vandaag Jentje Huntink en de begeleiding bestond uit de ouders van Jip, die in verband met het overvolle weekend gelukkig konden bijspringen. Nogmaals bedankt hiervoor!