Elf Kanjers aan de start van District Kampioenschappen Oost-Nederland

Op tweede Pinksterdag, maandag 6 juni, stonden de District kampioenschappen van Oost-Nederland op het programma. Team Sensa-Kanjers voor Kanjers stond met 11 man aan de start: Steyn van der Veen, Steyn Lamberink, Chiel Schulten, Jip Steman, Olav Wallinga, Maarten Lubbers, Christian Lubbers, Jasper Plender, Rick Hezeman, Luuk Verbruggen en Mart van Hoorn.

Om half twee klonk het startsignaal onder de wieken van de molen in Neede (Gelderland). Alles was erop gewezen dat het een straffe koers ging worden. Een klimmetje in de ronde, wind en regen maakten het een zware koers. Na wat kleine schermutselingen gingen er al vrij snel drie man vandoor. Helaas hierbij geen Kanjers, waarna we op kop moesten boren. Helaas kregen we het niet voor elkaar om te formeren en de voorsprong van de kopgroep dicht te rijden.

Halfweg koers wisten er ongeveer 8 man los te komen, onze Steyn van der Veen zat mee. Maar slechts één van de acht renners is eigenlijk niet voldoende. De groep verdween meter voor meter en na een val van een van de drie koplopers ging de achtervolgende groep strijden voor de laatste podiumplaats.

Van der Veen reed vol voor de derde plek en ons team heeft het vuur laten branden, maar helaas door alle inzet van vandaag ging het kaarsje langzaam uit. In de achterhoede probeerde Chiel Schulten nog een keer weg te komen van het peloton, maar dit mocht niet baten. Op de meet waren het niet onze renners die in de prijzen eindigden.

Weinig woorden werden er na de koers gesproken, alle renners wisten wat er was misgegaan. Geen hosanna, op naar beter! Een aantal wijze lessen zijn geleerd afgelopen koers. Als team kun n je zoveel meer dan alleen, laat je koppie nooit hangen en geef nooit op! Ongeacht de positie waar je voor rijd.