Drie Kanjers in de natte editie van de GP Color-Code Bassenge

Afgelopen zondag, 29 mei, reden drie jonge renners van ons de GP Color-Code Bassenge 2022. Deze zware wedstrijd van 160 kilometer maakt onderdeel uit van de U23 Road Series en we stonden als combi-ploeg met Dutch Food Valley aan de start. Namens ons reden: Jip Steman, Mart van Hoorn en Huub Deelstra, voor Food Valley waren James Potter, Joost van Jaarsveld en Geert van Kappel aanwezig.

Het parcours nam ons mee over 17 korte maar steile klimmetjes, 5 plaatselijke rondes van 14,1 kilometer en daarna nog 6 rondes van 14,8 kilometer. Hierbij zaten telkens de Côte de la Rose/Wonck en zesmaal de Rue de la Montagne, twee echte kuitenbijters.

In het begin van de koers was het erg nerveus en waren er enkele valpartijen, Joost (Food Valley) was hierbij betrokken maar kon redelijk snel terugkeren in het peloton. Even later was er weer een valpartij, Mart kon deze gelukkig net ontwijken maar werd hierdoor wel een tijdje opgehouden. Helaas ging het op dat moment erg hard in het peloton waardoor Mart niet meer de aansluiting kon maken met het peloton.

Ondertussen hadden de jongens er zo’n 100 km op zitten, Huub en Geert hadden het lastig. Hierna begon het ook nog te regenen en het peloton scheurde enkele keren in stukken. Helaas betekende dit voor Huub en Geert dat ze moesten lossen en de koers moesten verlaten.

De klimmetjes begonnen steeds meer hun tol te eisen en 100km kregen Huub en Geert het lastig. Het begon flink te regenen en het peloton scheurde regelmatig in stukken. Helaas moesten ze allebei lossen en de koers vroegtijdig verlaten. Ondertussen had Joost lek gereden waardoor hij in een achtervolgende groep terecht kwam.

Toen brak de finale aan, er reden hierin veel kleine groepjes weg. Jip en James zaten mooi van voor maar gokten helaas verkeerd waardoor ze niet meekonden in de kopgroep van zo’n 20 renners. Jip probeerde het op de laatste klim nog wel met een demarrage. Helaas viel hij net voor de top stil en kwamen er nog een aantal renners overheen. James schoof mooi mee met deze renners waardoor hij als 29e kon finishen. Jip iets daarachter als 46e over de finish. Even later kwam Joost ook over de finish na een mooie en zware koers in België.

De renners, zowel van Sensa Kanjers voor Kanjers als Dutch Food Valley hebben gestreden! Een korte klassering had er zeker in gezeten maar dat is de koers. Op naar de volgende koersen! #KettingNaarRechts