Deel Kanjers op trainingskamp in Limburg

Afgelopen weekend (8 tot 10 mei) stond voor bepaalde kanjers in het teken van voorbereidingen op de komende etappe koersen. De voorselecties voor de Tour of Malopolska en de Ober Österreich Rundfahrt bestaande uit Rick Hezeman, Sam Gademan, Chiel Schulten, Joren Bloem, Christaan Lubbers en Kars ten Boske zakte af naar het zuiden van het land om in de Limburgse Heuvels te trainen. Bij de groep renners sloten ook de nieuwe renners en eerste jaars beloftes Wouter van de Weerdhof en Joppe de Heij aan om de begeleiding te laten zien van hun kunnen. Onder leiding van Han Vaanhold stonden er drie pittige trainingsdagen op het programma. Dit om zo goed mogelijk een meerdaagse na te bootsen om het lichaam wat koers hardheid op te laten doen.

Nadat de uitslagen van de coronatesten bekend waren verzamelde de Kanjers zich zaterdag op het Watersley Park in Sittard. Deze dag stond de Slingerberg op het programma. Wouter die permanent verblijft op Watersley had een ronde uitgetekend van 10 km met o.a. de Slingerberg en de Schieversberg. Nadat we de beklimmingen 10 keer volle bak op gereden hadden was iedereen afgepeigerd en was het tijd om uit te fietsen terug naar het huisje om verder te herstellen.
Op dag twee voelde voor de meeste de beentjes nog zwaar maar des al niettemin stond er weer een training van 4 en half uur op het menu. Deze keer trokken de Kanjers verder het heuvelachtige Limburg in voor de bekende klimmen uit de Amstel Gold Race. Ook deze keer wilde ploegleider Vaanhold dat de mannen elke klim volle bak op ging. Tussen de klimmetjes door was er weinig tot geen tijd voor herstel omdat er een strak tempo gevoerd moest worden. Door de hitte was het cruciaal om veel te drinken en eten en tijdens het vullen van de bidons konden de renners dan toch weer even bijkomen om vervolgens weer verder te trekken. Na 4 en half uur arriveerde de Kanjers dan ook afgemat terug op Watersley.
Maandag 10 mei was de laatste dag voor de renners. Op deze dag trokken wij richting Aubel net over de grens om de drukte in Limburg te omzeilen en de wat langere klimmen op te zoeken. Nadat er op deze dag ook weer 4 uur gemaakt onder een strak tempo zat de GP Han Vaanhold erop. De Kanjers waren moe maar ook zeker voldaan. Al met al waren het een paar pittige trainingsdagen die goed bijdragen aan de komende meerdaagse wedstrijden. Als renners willen wij de ploeg en sponsoren super erg bedanken want zonder jullie inzet was dit trainingskamp niet mogelijk geweest, bedankt!