Van de Weerdhof en De Heij naar Sensa-Kanjers voor Kanjers

Wouter van de Weerdhof en Joppe de Heij rijden in 2021 in de kleuren van het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. Beide coureurs stromen door vanuit de junioren en daarmee zet de ploeg opnieuw in op jong talent.

De komst van de twee achttienjarigen sluit naadloos aan bij de ambitie van de ploeg om talent voor Oost-Nederland te behouden. Van de Weerdhof (Lobith) werd in 2018 Nederlands Kampioen bij de Nieuwelingen en won recent nog de juniorenklassieker Omloop Noord West Overijssel. Ook De Heij (Heteren) reed dit korte seizoen naar meerdere top tien klasseringen in klassiekers.

Wouter van de Weerdhof
Hoewel het wielerseizoen door corona grotendeels stil lag, blikt Van de Weerdhof toch met een positief gevoel terug. In de twee klassiekers die nog op het programma stonden na de herstart van het wielerseizoen was hij beide keren terug te vinden op het erepodium. In de Omloop van Valkenswaard werd hij tweede en in de Omloop NWO sprintte hij naar de winst. “Ik beschik over een goede sprint en heb daar het afgelopen jaar in de trainingen ook extra aandacht aan besteed. Na Valkenswaard wist ik dat mijn vorm goed was en NWO is een wedstrijd die me goed ligt. Een zware koers door de polder met wind en de bijbehorende waaiers. Daar houdt ik van.”

Bij de junioren kwam de inwoner van Lobith uit voor het Noord-Hollandse Streetjump Forte Cyclingteam, maar in het verleden reed hij ook voor de Doetinchemse wielervereniging RTV de Zwaluwen. “Uit die periode ken ik het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam ook het beste. Voor ons waren de Kanjers altijd wel ‘de grote ploeg’ waar je later voor wilde rijden. Daarnaast ken ik een aantal van de huidige renners al en die zijn allemaal enorm enthousiast.”

Dit jaar rondde Van de Weerdhof zijn VWO met succes af. “Het komende jaar kan ik me volledig focussen op de wielersport. Het is natuurlijk een grote stap van de junioren naar de beloften. Ik hoop bij de Kanjers verdere stappen te zetten in mijn ontwikkeling.”

De Heij
De nieuwkomers kennen elkaar goed, want ze reden bij de nieuwelingen al eens bij elkaar in de ploeg. Joppe de Heij: “We waren ploeggenoten bij Willebrord Wil Vooruit en sindsdien hebben we contact gehouden. Hoewel we niet bij elkaar in de buurt wonen, trainen we wel regelmatig samen. We spreken dan ergens halverwege af.”

Het afgelopen seizoen reed Joppe de Heij voor WV Schijndel. Die ploeg heeft een goede juniorenploeg, maar geen mogelijkheden om door te stromen naar de beloften. De Heij klopte hiervoor aan bij het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam, onder andere door een tip van Arvid de Kleijn (prof bij het Deense Riwal-Securitas). “Ik train regelmatig met Arvid en hij kent Han Vaanhold nog uit zijn tijd van Cyclingteam Jo Piels. Daarnaast hoorde ik goede verhalen over het team van een aantal huidige renners. Het is een gezellige groep met een mooi wedstrijdprogramma!”

In voorbereiding op het seizoen zal De Heij ook regelmatig in de cross te zien zijn. De focus ligt echter vooral op de weg. “Allereerst hoop ik dat het hele seizoen als normaal gereden kan worden. Daarnaast hoop ik veel te leren en ervaring op te doen als eerstejaars belofte.”