Dag 1 Olympia’s Tour 2022

De eerste koersdag van de Olympia’s Tour zit er op. We begonnen de dag met een de ingekorte tijdrit, met een tijd van 8:32 was Allinq Continental Cycling Team hierin de snelste. VolkerWessels en Metec – Solarwatt vulden het podium aan. Onze jongens kwamen binnen in een tijd van 9:14 (46,8 km/u gemiddeld) wat goed was voor de 22ste plek. Technisch sterk gereden en een mooie plek in de middenmoot van de clubs.

In de middag werd de eerste wegrit gereden, het tempo lag al snel hoog. Na ongeveer 15 kilometer brak het peloton in drie groepen, helaas vond iets hiervoor een valpartij plaats met Jelle Johannink. Toen hij weer terug probeerde te komen reed hij helaas rek, dubbele pech. Na 20 kilometer koers was het verschil tussen de eerste en tweede groep 10 seconden, waarna dit uitgebouwd werd tot 20 seconden in de kilometers hierna. Drie van onze jongens maakten onderdeel uit van de tweede groep. De derde en vierde groep volgden op iets meer dan een minuut. Helaas zaten de kopmannen van de grotere teams voornamelijk in groep 1 waardoor de voorsprong uiteindelijk opliep naar meer dan een minuut. Uiteindelijke eindigden de rit met een sprint, welke werd gewonnen door de Brit Matthew Gibson van WiV Sun God. Arne Peters wist in dezelfde tijd te eindigen en mag zich na vandaag leider van het klassement noemen.

Joppe de Heij kwam als 58ste over de streep en was hiermee onze beste renner van vandaag, Chiel Schulten en Rick Hezeman kwamen ook in deze groep binnen. Groep drie met Steyn Lamberink, Christiaan Lubbers en Jelle Johannink kwamen op een kleine zes minuten van de eerste groep binnen. Morgen weer een nieuwe dag met een uitdagend parcours op het programma! #KettingNaarRechts