Preview Olympia’s Tour 2022

Donderdag 17 maart 2022 staat de oudste wielerwedstrijd van Nederland op het programma, de Olympia’s Tour. De 68e editie telt vier koersdagen en vijf ritten in het Noorden en Oosten van Nederland.

Dag 1: Ploegentijdrit en Hardenberg-Hardenberg
Donderdag trappen we af met een korte ploegentijdrit in Hardenberg van 7,2 kilometer. Later die dag volgt de vrijwel vlakke etappe Hardenberg – Hardenberg, van 77 kilometer.

Dag 2: Westerbork-Wijster
De tweede dag wordt de koninginnenrit gereden, Westerbork-Wijster. Na iets meer dan 100 kilometer wordt voor het eerst de VAM-berg aangedaan, bekend van onder andere het NK Wielrennen en het EK Veldrijden. Een lokale lus zorgt ervoor dat de beklimming een aantal keer wordt aangedaan. Na 173 kilometer eindigen de renners op de VAM-berg. Verwacht wordt dat hier de grote verschillen gemaakt gaan worden.

Dag 3: Leek-Leek
De derde etappe (Amysoft Ronde van Groningen) neemt ons 182,6 kilometer mee door het noorden van Nederland. Op dit open parcours kan de wind een rol gaan spelen, de renners zijn gewaarschuwd.

Dag 4: Assen-Assen
De vierdaagse Olympia’s Tour sluit af met de Drentse Fietsen & Koffie Dorpenomploop van 165 kilometer. Het klassieke parcours voert de renners door onder meer 38 dorpen van Noord-Drenthe. De kasseienliefhebbers kunnen vandaag hun dag ophalen met de kasseienstroken die op het programma staan deze dag.

Wedstrijdselectie

De volgende renners van ons team staan donderdag aan de start van de Olympia’s Tour 2022. Joppe de Heij (221), Rick Hezeman (222), Jelle Johannink (223), Steyn Lamberink (224), Christiaan Lubbers (225) en Chiel Schulten (226) onder leiding van Marc Janssen.

Wedstrijdselectie Olympia's Tour 2022