Sterke kanjers tonen zich in zware Arno Wallaard Memorial 2023

Op zaterdag 15 april stond de Arno Wallaard Memorial op het programma, een klassieker die deel uitmaakt van de Holland Cup. Ook dit jaar weer met start en finish in het Utrechtse Meerkerk, een aantal (lokale) lussen maakten een totale afstand van 188.1 kilometer. Voor ons aan het vertrek stonden: Steyn van der Veen, Christiaan Lubbers, James Potter, Eskil Huiting, Jelmer Ligtenberg, Maarten Hamminga en Rik van der Wal.

Voor de start lag de spanning al erg hoog. Met nog 45 minuten voor de start, stond iedereen al bij de start, iedereen op scherp. De neutralisatie, die normaal gesproken 1.7 km zou duren, werd verlengd tot bijna 5 km. Toen het dan eindelijk zover was, ging het peloton met een hoge snelheid richting de eerste dijk. Er werd daar nog gecontroleerd gereden, maar voor het opdraaien van de eerste keer Lekkdijk was er een valpartij relatief voorin het peloton. Dat zorgde voor de eerste breuk en een kopgroep van een man of 18 reed weg.

Eskil bevond zich in een tweede groepje samen met oud Sensa rijder Jelle Johannink. Gelukkig konden we aan het einde van de dijk aansluiten bij de eerste 18, wat ongeveer een groep van 25 man maakte. In de tweede groep zaten onder andere Jelmer, Steyn, Rik, Chris en James. Tot 90 km wisten we met de mooie kopgroep weg te blijven, maar nèt voor de tweede keer Lekdijk werden we teruggehaald.

Helaas miste Eskil zelf net de slag voor de eerste groep, waardoor hij en Rik samen met tweede waaier terechtkwam. Jelmer, Steyn en Chris kwamen in een groep daar weer achter. Voor James was het toen helaas gedaan. Ondanks dat we niet meezaten in de kop van de koers bleven we ons best doen en knokten we door. Helaas werden Jelmer, Steyn en Chris na een ronde op de lokale ronde uit de koers gehaald.

Eskil en Rik wisten te finishen en eindigden respectievelijk op de 36e (Eskil) en 43e (Rik) plek. Het was een zware koers, slechts 51 van de 141 renners wisten te finishen. We zijn trots op onze inspanningen en het harde werk van het hele team. Ook deze editie van de Arno Wallaard Memorial was er eentje om positief op terug te kijken. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer terugkeren en ons nog beter laten zien!

#KettingNaarRechts