Aftrap seizoen 2016 in teken van Achterhoek Wielerspektakel

Afgelopen weekend werd het nieuwe seizoen voor het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam afgetrapt. Op vrijdagavond kwam de ploeg samen op vakantiepark de Twee Bruggen in Winterswijk voor een weekend dat vooral in het teken stond van de eerste gezamenlijke training en bovenal natuurlijk het Achterhoek Wielerspektakel in Varsseveld

Vrijdagavond kwam Sabine Hoitink van de stichting Kanjers voor Kanjers vertellen over het fantastische werk dat zij doen voor kinderen in de Achterhoek die niet, of nauwelijks in staat zijn om te spelen en te sporten. Al vijf jaar is onze ploeg verbonden aan de stichting Vervolgens werd de avond gezellig afgesloten in een bierlokaal in het bruisende centrum van Bredevoort.

Na een goed ontbijt stonden de renners zaterdagochtend klaar voor een korte training rond Winterswijk. Natuurlijk wilde iedereen gelijk even laten zien dat ze niet stil gezeten hebben de afgelopen weken, dus met een goed tempo werd de training afgewerkt. Met een klein koppelkoersje over onbepaalde tijd werden de renners weer even op scherp gezet en daarna was het tijd om terug te keren richting vakantiepark. ‘s Middags werd er koers gezet richting Varsseveld voor het opbouwen van het GOW parcours voor het Achterhoek Wielerspektakel van zondag. ‘s Avonds werden de persoonlijke doelstellingen voor 2016 middels een vragenlijst al even besproken.

Zondagochtend ging de wekker alweer vroeg want het Achterhoek Wielerspektakel stond op het programma. Het parcours voor de GOW werd nog even nagelopen en daarna was het omkleden voor de verschillende activiteiten die op het programma stonden. Zo begeleidde een groot deel van de ploeg de relaties van Volvo Harrie Arendsen met de Kanjers voor Kanjers veldtoertocht en waren verschillende renners actief bij de MTB Jeugdclinic. Daan Schouten wist tenslotte de GOW wedstrijd nog winnend af te sluiten voor Wouter en Timon. Nadat het parcours weer was afgebroken werd de dag dag afgesloten met een stamppotbuffet en ging iedereen na een gezellig en geslaagd weekend weer huiswaarts.

Rick Wamelink van RW Media maakte een mooi videoverslaf van het Achterhoek Wielerspektakel: http://youtu.be/kgnDqcy9JXg

Foto: GroenloseGids.nl