Vijf nieuwkomers in ploeg voor 2016

Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam heeft zich versterkt met Bart van Bindsbergen, Lorenzo Harbers, Arjan Hofman, Jelle Johannink en Wiebe Scholten. Met de komst van de vijf nieuwe renners is de ploeg klaar voor het nieuwe wielerseizoen. In 2016 neemt de wielerploeg deel aan zowel de KNWU Clubcompetitie als de KNWU Topcompetitie.

Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam zag de 21-jarige Gijs Verdick vertrekken naar het continentale Cyclingteam Jo Piels. “Het opleiden van talentvolle renners uit Oost-Nederland is één van onze doelstellingen. Daar past deze transfer uitstekend bij. Dit een prachtige kans voor Gijs. Ook het komende seizoen krijgt jong talent uit de regio weer de kans om op nationaal niveau te acteren.” Lorenzo Harbers uit Nijverdal en Bart van Bindsbergen uit Zevenaar stromen door vanuit de junioren. Jelle Johannink uit Denekamp en Wiebe Scholten uit Duiven zijn komend seizoen tweedejaars belofte. Van Bindsbergen en Scholten zijn beide ook actief in het MTB-circuit. Daarnaast komt eliterenner Arjan Hofman uit Nunspeet over van WV de IJsselstreek.

Topcompetitie
Op het programma voor 2016 staan onder meer de KNWU Clubcompetitie en Topcompetitie. Dankzij een vijfde plaats in de landelijke Clubcompetitie afgelopen seizoen kreeg het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam een uitnodiging voor de Topcompetitie. Hierdoor is de ploeg verzekerd van deelname aan de negen wedstrijden binnen deze nationale competitie met de beste ploegen van Nederland. Ook Olympia’s Tour staat weer op het programma.

Samenstelling
Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam bestaat in 2016 uit achttien renners. De complete samenstelling: Bart van Bindsbergen (Zevenaar), Daan van den Esschert (Epse), Lorenzo Harbers (Nijverdal) Wouter Hendriksen (Varsseveld), Arjan Hofman (Nunspeet), Bor Houwers (Aalten), Xaf Houwers (Aalten), Marc Janssen (Ede), Jelle Johannink (Denekamp), Robert de Jong (Arnhem), Nick Kweldam (Aalten), Mark de Langen (Valburg), Timon Ratering (Megchelen), Wiebe Scholten (Dieren), Daan Schouten (Almelo), Mark Schreurs (Aalten), Ivo Stronks (Utrecht) en Wessel Zennipman (Zutphen). De ploegleiding bestaat uit Fred de Kinkelder, Tjalling Reijmer, Arjan Ribbers en Herco Schreurs.