Aanval beloont met blauwe trui in Ster van Zwolle

Met een zevende plaats in de Ster van Zwolle en de blauwe trui van beste clubrenner in de Topcompetitie is het seizoen uitstekend begonnen voor het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. De ontsnapping van de dag met Wim Kleiman hield afgelopen zaterdag stand, waardoor de negen vluchters om de zege mochten strijden op de Ceintuurbaan in Zwolle.

Met Arjan Hofman, Jelle Johannink, Wim Kleiman, Luuk Lohuis, Timon Ratering, Wiebe Scholten, Daan Schouten en Christian Varweg stond de ploeg met een sterk team aan de start. Tijdens de voorbespreking gaf ploegleider Arjan Ribbers duidelijke opdrachten mee aan de mannen. Timon was na zijn goede Wattmeister Challenge afgelopen woensdag de trotse drager van de bollentrui en mocht vanaf de eerste startrij vertrekken.

Om 12.00 uur werd het peloton weggeschoten. Op weg richting Windesheim werd het direct erg hectisch, omdat de wegen smal werden. Hier reden vrij snel zes renners weg. Net voorbij Heino wagen twee renners de kans om naar de kopgroep te rijden en Wim sloot hier nog bij aan. Op de Lemelerberg sluiten de drie achtervolgers aan en ontstaat de definitieve kopgroep van negen man. In het peloton komt Wiebe ten val en hij moet de koers met materiaalpech staken.

Al snel loopt de de voorsprong op tot maximaal tien minuten. De samenwerking blijft goed en bij Genemuiden hebben de koplopers nog steeds zes minuten voorsprong. In de omgeving van Kampen beginnen de eerste renners de orde te verstoren. Hierdoor ontstaan demarages, maar deze lopen op niets uit.

In de slotkilometer probeert Wim de massasprint nog te ontwijken, maar de anderen laten hem niet gaan. Fabio Jacobsen (SEG Racing) wint de sprint voor Jim Lindenburg (Metec-TKH) en Gert-Jan Bosman (Destil-Piels). Wim Kleiman wordt zevende en wordt de drager van de trui voor beste clubrenner in de Topcompetitie.

Foto: Leon van Bon – Topcompetitie