Geen topklassering in Ronde van Zuid-Holland

De Ronde van Zuid-Holland leverde afgelopen zaterdag een overwinning op voor Dion Beukeboom (Destil-Piels). Hij bleef het aanstormende peloton nipt voor. Arjan Hofman was op de 19e plaats de beste Kanjer in de vrije klassieker.

Om 13:00 uur werd het startschot gegeven voor de wedstrijd over 172 kilometer door Zuid-Holland. Voor het Sensa – Kanjers voor Kanjers CT verschenen Wim Kleiman, Daan Schouten, Wiebe Scholten, Lorenzo Harbers, Mark Schreurs en Arjan Hofman aan de start. Opdracht van ploegleider Tjalling Reijmer was om er gelijk in te vliegen en zichtbaar en aanvallend te koersen.

Het is weer eens wat anders, starten vanuit de duinen terwijl je over de Noordzee heen kijkt. Het mooie plaatje werd al snel vergeten door de renners want er werd gelijk volop gekoerst. Vooral in het eerste uur regende het aanvallen waarbij de Kanjers zich ook goed lieten zien, bij elke ontsnapping was er wel iemand van ons mee. Helaas stond er niet genoeg wind om er echt een zware wedstrijd van te maken, al bleef het continue opletten geblazen door het lastige parcours met heel veel dubbele rotondes en andere obstakels, een minpuntje van koersen in deze regio.

Na twee uur koers zag Wim Kleiman kans om samen met Hans Dilling (DRC de Mol) weg te komen. In het peloton werd het eindelijk een beetje rustig na het nerveuze begin waardoor het duo al snel een voorsprong bij elkaar reed van 1,5 minuut. In het volgende uur gebeurde er weinig op een lekke band van Wiebe na en een aantal flinke valpartijen in het peloton waar gelukkig geen Kanjers bij betrokken waren.

Met nog veertig kilometer voor de boeg was de poging van Wim helaas over, de grotere ploegen zoals het BabyDump Cyclingteam hadden zich op kop gezet om richting een haast onvermijdelijk sprint te gaan. Even leek de wind nog wat aan te trekken op de smalle dijkjes in de finale maar echt breken deed het niet. Met nog vier kilometer te gaan was daar echter Dion Beukeboom van Destil-Piels die het alleen probeerde. De hardrijder had al snel een aardig gaatje en doordat er geen ploeg was die de boel echt kon controleren wist Beukeboom solo over de finish te komen en zo naar de zege te rijden. Daarachter was het een nogal hectische sprint waarbij de mannen van het Sensa – Kanjers voor Kanjers Cyclingteam er niet echt goed uit konden komen zodat een 19e plaats voor Arjan Hofman restte. Daan Schouten werd 41e, Wim Kleiman na weer een nette wedstrijd 45e en Wiebe Scholten 58e. Mark Schreurs en Lorenzo Harbers wisten ook in het peloton over de finish te komen.