Varweg en Wattez maken ploeg seizoen 2017 rond

Christian Varweg uit Hardenberg en Danilo Wattez uit Elim rijden in 2017 in de kleuren van het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. Met de komst van de twee junioren is de selectie voor het nieuwe seizoen compleet. Eerder al maakten we de komst van Luuk Lohuis, Wim Kleiman, Yannick Vrielink en Maarten Lubbers bekend.

Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam geeft in 2017 maar liefst vijf jonge beloften (vier eerste- en een tweedejaars) de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Net als vorig jaar is de ploeg terug te zien in vrijwel alle grote wedstrijden in Nederland, waaronder de koersen van de Topcompetitie.

Varweg
Als we de 18-jarige Christian Varweg vragen naar zijn hoogtepunt in het laatste seizoen bij de junioren, dan hoeft hij niet lang na te denken. “Ik mocht  dit jaar een wedstrijd met de Nederlandse selectie rijden:  Le Trophée Centre Morbihan. Het was heel bijzonder dat bondscoach Piet Kuys me belde met de mededeling dat ik was geslecteerd voor deze Nations Cup-wedstrijd in Frankrijk. Een ander hoogtepunt is mijn zevende plaats op het NK.”

De afgelopen seizoen reed de Hardenberger voor WV de Noordwesthoek. In de klassiekers en meerdaagses kwam hij regelmatig uit voor de districtsploeg. Het wedstrijdprogramma van het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam valt in de smaak: “De ploeg rijdt een mooi programma met wedstrijden die me liggen. Ik kom het beste tot mijn recht in vlakke waaierkoersen. Daarnaast staat jullie ploeg bekend om de goede sfeer. Ik wil het komende jaar veel leren en ga me hier zeker op mijn gemak voelen.”

Varweg volgt de opleiding tot fietsenmaker. “Ik ga één dag in de week naar school en werk daarnaast drie dagen in een fietsenwinkel in Hardenberg. Gelukkig krijg ik van hen volop de ruimte om te trainen en wedstrijden te rijden!”

Wattez
Ook het hoogtepunt van de laatste nieuwkomer Danilo Wattez ligt in het buitenland. Hij won een etappe in de vierdaagse van Kontich, een UCI-juniorenkoers. “Dat was een enorme opsteker, omdat ik in mijn eerste juniorenjaar veel tegenslag kende. Door de ziekte van Pfeiffer moest ik toen een streep zetten door dat seizoen. Naast de zege in Kontich pakte ik ook nog twee overwinningen in de Jeugdtour Assen.”

De 18-jarige Wattez woont in het Drentse Elim. Ondanks dat er in het noorden een aantal aansprekende clubs actief zijn ging zijn voorkeur uit naar onze ploeg. Wattez: “Ik wil me in de kijker rijden van een continentale ploeg. Jullie ploeg biedt daar de mogelijkheden voor. Een goed programma, de uitstraling is geweldig en er is een mooie mix van jonge renners en ervaring. Dat laaste vind ik ook belangrijk, want ik heb coaching en aansturing nodig. Ik ben soms nog wat te afwachtend in de koers.”

Het komende jaar ligt het doel dan ook vooral op de ontwikkeling als coureur. “In de eerste plaats wil ik de overstap van junioren naar de beloften goed verteren. Daarna wil ik in de loop van het seizoen steeds beter worden. Waar ik vooral naar uit kijk? Naar de Zuid-Oost Drenthe Classic Zuidenveldtour, een koers die door mijn trainingsgebied gaat.”

Selectie 2017
Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam bestaat in 2017 uit negentien renners. De complete samenstelling: Daan van den Esschert (Epse), Lorenzo Harbers (Nijverdal), Arjan Hofman (Nunspeet), Bor Houwers (Aalten), Xaf Houwers (Aalten), Marc Janssen (Ede), Jelle Johannink (Denekamp), Wim Kleiman (Almelo), Nick Kweldam (Aalten), Luuk Lohuis (Denekamp), Maarten Lubbers (Winterswijk), Timon Ratering (Megchelen), Wiebe Scholten (Dieren), Daan Schouten (Almelo), Mark Schreurs (Aalten), Christian Varweg (Hardenberg), Yannick Vrielink (Zutphen), Danilo Wattez (Elim) en Wessel Zennipman (Zutphen).