Sterk optreden van onze Kanjers in Dorpenomloop Rucphen

Vandaag stond de Dorpenomloop Rucphen op het programma. Een UCI1.2 klassieker die, net als de Ster van Zwolle van vorige week, uitmaakt van de Holland Cup. Aan de start stonden; Bram Leerkes, Luuk Verbruggen, Jip Steman, Rik van der Wal, Steyn Lamberink, Olav Wallinga en Eskil Huiting. Zij namen het op tegen een sterk deelnemersveld met onder meer de volgende teams: VolkerWessels, Flanders-Baloise, Abloc en de opleidingsploegen van Intermarché-Circus, Lotto Dstny, Soudal-Quickstep en DSM.  Het beloofde een zware koers te worden van 177km met kou, veel wind en regen.

In het begin van de koers zaten de meeste Kanjers goed van voren. Helaas was Rik betrokken bij een valpartij maar geluk bij een ongeluk, het peloton viel niet lang daarna stil waardoor hij terug kon keren. Na  kilometer ging het, zoals wel vaker in de Nederlandse koeren, op de kant en was er een valpartij waar Olav ook last van had. De rest van de ploeg zat goed voorin en na 45 kilometer ging het echt uit elkaar.

Na een hectische fase ontstonden er drie grote groepen. In groep 2 zaten Luuk, Rik en Bram en in groep 3 zaten Eskil, Jip, Olav en Steyn. Helaas reed Bram na 95 kilometer lek en belandde hij daardoor in de derde groep. Olav was in de tussentijd sterk teruggereden naar groep 2 maar reed helaas lek en viel terug naar groep 3.

In de finale zat alleen Luuk namens ons in de eerste grote groep, welke de achtervolging in had gezet op de kleine kopgroep van drie. In groep 2 zaten Rik en Eskil en daarachter Jip, Olav, Bram en Steyn. Het was een echt slagveld! De Kanjers werkten goed samen in de achtervolgende groepen. Steyn moest helaas de derde waaier laten gaan wat resulteerde in een eerder einde van de wedstrijd dan hij gehoopt had.

Luuk reed een goede koers en sloop mee de finale in voor een korte uitslag. Hij werd 20e en was daarmee beste clubrenner, echt een mooie prestatie! De winnaar van de koers was Laurens Rex van de opleidingsploeg van Intermarché-Circus, hij won de sprint van zijn twee medevluchters. De andere Kanjers finishten een paar minuten later. Toch was het zeer sterk dat we met zes man de finish haalden. Dit is geen andere ploeg gelukt! Hier kunnen we op voortbouwen. De Kanjers hebben deze hectische waaierklassieker weer in de benen. Op naar de volgende! #KettingNaarRechts