Johannink sprint naar vierde plaats in Ton Dolmans Trofee 2022

Op 8 mei 2022 staat voor de Topcompetitie de Ton Dolmans Trofee op het programma. Een zware klassieker van 207 kilometer in Zuid-Limburg met veel klimmetjes. De volgende kanjers stonden aan de start: Christiaan Lubbers, Chiel Schulten, Eskil Huiting, Jelle Johannink, Rick Hezeman, Huub Deelstra en Jip Steman.

In de eerste afdaling van de Moorveldseberg was er een grote valpartij door auto’s op het parcours. Helaas was onze Chiel Schulten was hierbij betrokken. Na de valpartij werd gelukkig de koers even geneutraliseerd. Schulten had last van zijn hoofd en we hebben daarom besloten dat het niet verstandig was om verder te rijden.

Na de neutralisatie ging het meteen los! Er werd een hoog tempo opgelegd en de renners vlogen er met bosjes af. Ook Huiting en Hezeman hadden het hier zwaar, niet heel gek met de Ronde van Overijsssel van gisteren nog in de benen. Helaas moesten ze hierdoor de koers vroegtijds verlaten. Er wordt geen koers gereden zonder een keer lek te rijden natuurlijk, Lubbers was vandaag de ongelukkige renner. Gelukkig kon hij nog wel terugkomen, maar het kostte veel energie. Hierna plooide hij op een van de venijnige klimmetjes die het parcours de renners te bieden had.

Ondertussen waren er geen grote ontsnappingen ontstaan door het zware parcours en het hoge tempo in het peloton. Huub, Jip en Jelle zaten nog goed en mooi in het peloton. Na 165km trokken de mannen van Volker-Wessels vol door op de steile beklimming in Moorveld. Dit resulteerde in een breuk, waarbij Johannink zich mooi voor in de koers kon handhaven. Op dit (slechte) moment reed Steman lek na de gravelstrook, gelukkig kon hij na een snelle wissel weer terugkeren bij de groep met Deelstra.

Uiteindelijk ging er een tweetal van Volker-Wessels vandoor, deze twee bleven de kleine achtervolgende groep van zeven man voor. In deze groep bevond onze Jelle Johannink zich! Hij reed echt een sterke finale en wist naar de 4de plaats te sprinten. Helaas net naast het podium maar wederom de beste clubrenner in de Topcompetitie. Een super prestatie, al helemaal na het sterke optreden in de Ronde van Overijssel.

Onze Huub Deelstra (48) Jip Steman (60) wisten de koers ook nog sterk uit te rijden, wederom mooie kilometers opgedaan. Het was een waar slagveld in Limburg, de lange afstand, warme omstandigheden en vele beklimmingen maakten het een zware dag. De kanjers hebben gestreden en kunnen tevreden terugblikken op een mooi koersweekend. Op naar de Omloop der Kempen!